真心唔明點解啲人對飛機餐咁撚大期望

344 回覆
1857 Like 42 Dislike
睇咩airline啦
有d腥港人出親門都係因航
食得多都厭啦, 況且劣食.....
其他東南亞普遍都ok
泰航星航呢D ......大韓/ANA都唔錯
睇你坐咩航空公司啫

hx仲要有得添,野飲又有唔少款簡,可惜就黎執笠?!
每之前每星期都要飛大陸一次來回
當你每次都見到同一款包個陣
真係有哋感覺監房派飯
短途機cx派嗰個包真係衰過麥記
所以每次訂機票已經揀定水果盤無咁嬲
我夠唔問點解渣飛機同直中侍應會高級咁多
CX嗰d好撚早整定,跟住放係凍房成2粒幾鐘 唔凍就假
勁鐘意佢個朱古力慕絲同蛋糕
仲有佢主菜同前菜都唔係啲 hea 鳩食物嗰下正
坐SAS幾餐都好好食
吾你老母
CX business餐應該同Emirates econ差唔多
其實無咩出奇,大國航線定位係實務唔係享受
Lufthansa BA Air France既餐都係好雞
我夠唔問點解渣飛機同直中侍應會高級咁多

到班機有事要迫降,你就知點解
因為有時會中左唔知咩特別日子 個飛機餐會整到好靚好好食 但係有時佢就係俾花生 包e d野 會有少少失望 雖然都預左 其實我真係要求唔高 有次唔知咩事 無啦啦送多杯雪糕 毒撚我已經開心死
因為佢地on9
本身上飛機嘅野食都好多限制
仲要係空中嘅味覺會冇咁靈敏
可以好食得去邊?
同埋我自己又覺得不至於話難食

更重要係你要識揀
你叫炒飯炒麵呢啲一定中伏
一定焗到濕撚晒
我坐emirates未試過食到伏
我反而次次都覺幾好食
可能去旅行心情好
有d正常質素以下,自己煮都好食d, 同一價錢亦有d航空好d有d差d
熱熱地嘅餐包夾塊牛油好食過乜雞乜牛飯100倍
一時時啦
但我咁多年食過覺得最好食既唔係first/business 係以前讀書係意大利返黎個程econ既一個豆+魚
伏過一次,以後唔敢食
嘩, 造撚作到呢
有冇第一個企business class上機入口, 但磨到最後先入去, 俾啲低下econ 鴨仔團睇下你有幾尊貴

利申: 儲緊錢買hkexpress
食飛機餐係期待被空姐serve個下
因為係高空味覺會冇甘靈敏,所以飛機餐通常都會落重調味料令個食物味道重丁點。然而呢丁點調味料就係你覺得難食嘅原因。但味道好睇人嘅,你覺得好食人地都可以話難食。
越南航空個餐驚喜喎
無論國際線,內陸線都幾好食
內陸線個法包
甘你老母咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞