真心唔明點解啲人對飛機餐咁撚大期望

344 回覆
1857 Like 42 Dislike
遲下去倫敦坐維珍,想問下econ嗰餐咩質素
維珍啲嘢食唔差 之前坐過
總之好過BA
之前坐EK business 飽到反艇
(影漏咗嗰main
同意, 坐得幾粒鐘果D根本無需要食
搭過cx同hx,飛機餐黎講算唔差啦。
利申:窮撚。
短程無仲好
上個月坐維珍去澳洲,每一餐都勁高質
就係因為有樓主呢種人,因航先愈黎愈賤格,凍冰冰狗到唔食既因卷同幾蚊一包既檸檬茶都夠膽拎出黎俾人食
而家唔係話要fine dining,只係望佢正正常常派份餐,都好似唉契弟咁,大佬張機票唔係包埋?乜春都冇我唔好去坐廉航?
就係因為有樓主呢種人,因航先愈黎愈賤格,凍冰冰狗唔食既因卷同幾蚊一包既檸檬茶都夠膽拎出黎俾人食
而家唔係話要fine dining,只係望佢正正常常派份餐,都好似唉契弟咁,大佬張機票唔係包埋?乜春都冇我唔好去坐廉航?

其實因航個business class飛機餐
認真食嘅話 係好很飽
好威威坐business
我幾鍾意因航短程果D卷
不過同行果D個個都話難食
依家因航飛台北好似有叉燒飯食?
新加坡航空D野食好正喎 even if 係經濟艙
問題係點解同價錢, SQ/EK/JAL/ANA可以做到正常人食既飯
因航派狗飯?

係咪咁都唔屌得?
近兩次東京飛新加坡都搭SQ
SQ個Econ日本餐真係仲好過因航business

https://www.singaporeair.com/ja_JP/jp/plan-travel/local-promotions/campaign/sq-70th-home-favourites/
睇呢度啲人啲留言真係好好笑
講到頭等啲嘢食都唔係好掂
以為咁樣就可以提升自己身價
真係好煩
飛英國來講
講嘢食CX > VS > BA
不過維珍嗰個甜品朱古力真係太甜要飲多啲水
因為佢地離地
飛日本hx econ餐都好食
咁十三四個鐘又點計
吾你老母臭閪
最期待個雪糕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞