其實依家啲香港女仔諗緊咩...

331 回覆
4107 Like 88 Dislike
因為以前男人搵錢多過女人,但D女同女權膠一樣追唔上形勢,而家男女搵錢差唔多,無得再唱呢支歌仔。
呢個世界係不嬲都有變態嘅人
d 女咁諗唔係問題
問題係有男人真係會照佢講咁做

好心啦 有無尊嚴架

最搞笑係有 d 男人仲要以此為榮
覺得做狗好威好有面
Exact7ly
仲有素顏post
都係
我有見過有女人share自己食m記想曲線讚自己慳家娶得過,但我明明知佢現實買埋好多名牌 根本只係佢自熱愛食肥野又想讚自己

呢啲就叫扮清泉,但我唔覺得樓主有扮
D臭雞港女係咁

人家是女生 男仔出唔起錢憑咩同佢一齊
都話等睇清泉閪進場
無話樓主係
睇哂成篇嘢都唔覺樓主想扮清泉捧自己喎
純粹都係想屌下佢個fd嘅心態姐
反而有幾個港女絲打有點兒核突囉
就算樓主有都係另一件事,起碼佢講嘅野合理
以事論事啦,上面班港女係咁話人扮清泉捧高自己,都無回應樓主講自己個fd唔合理嘅point
令你老母
唔應該係話「扮」清泉
清泉閪呢個term唔錯
係你朋友個男朋友戇鳩
咁都忍到
你情我願既野,其實關你咩事?人地搵到咪祝福人囉
唔好要個個跟你個套價值觀
真。清泉 呢家野識條春咩
痴尻線咩條女
靚女既野,太多選擇,要揀梗係揀最好,但揀得黎都老
我都係IT dog, 咁樣我拎願打飛機過世
岩岩追完post
清泉閪呢個名真係好貼切好搞笑
兩登最多呢類女仔成日利申自己點好點好
現實中要有幾低質先要上網係狗公毒撚身上搵讚同
其實你地有冇睇過我篇野架 唔好無啦啦亂入咩清泉主題啦...
又係你條臭閪
越睇越化,有時真係覺得部分女性拍拖係用搵工心態黎拍,好撚現實
咁我都唔太覺嘅,不過見人有講到清泉,咪順手係提下清泉論
因為第一次係社評睇到呢個論調果下,真係覺得好有趣,估唔到女人為難女人,原來係為左展示同提高自己嘅價值

不過我覺得樓主個朋友講嘅野,都係聽下算啦,都唔知幾成係真/事實嘅全部,同埋樓主朋友就算變做好女仔,係咪好女仔有好報都係未知之數,人地情侶間鍾意咁樣相處,真係唔到外人插嘴
有時啲女仔,為嘅未必真係錢銀,而係個心意同埋男人著唔著緊佢地
即係可能個男人話俾番錢佢,佢會收左但係另一度補番對方,又或者見對方有意承擔責任就叫合格,然後拒絕收錢

我有兩個同事,一個話拍拖前所有洗費緊係男方出,到佢地結左婚,就唔再分你我
另一個就講明,佢嘅錢就係佢嘅錢,佢老公嘅錢都係佢嘅錢,所以佢老公幫佢找卡數,又或者佢幫佢老公買野都唔係問題
我諗佢意思係model拜嘅金再多啲
即係唔止唔洗俾錢外 仲大把錢洗
有睇
不過呢種topic每次都衍生一大堆清泉閪衝出嚟
講真 你個朋友都係極品喇
每對情侶金錢上處理係一定唔同架,人地分享下又話人地扮清泉,總之你同意我篇野個朋友既看法,唔好俾我知道你有用過一蚊係條仔到呀,我叫我朋友笑鳩你地架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞