依家啲女係咪以為開口埋口都係粗口啲人就會覺得你又pure 又true

269 回覆
1387 Like 326 Dislike
不能同意更多
樓主好細個咁 早十幾年蒲公園d mk妹講野如果del左入面d粗口根本係聽唔撚明
再港啲果隻就鍾意喺social media寫明
「啲港女成日乜乜乜,我就唔認同啦」
後加幾十句自己立場講到好脫俗 加幾個粗口字
再搵啲港女到100分既例子踩吓

咁樣狗公就會信到十足
基本上大部分粗口既用詞都係侮辱緊女性 女仔唔應該講咁多
認真講粗口係因為講慣咗,唔係想博人覺
得我又pure又true,唔好ff太多(雖然我真係識啲八婆扮粗魯溝仔 )
同埋好多時一句說話有粗口真係傳神好撚多
e.g.
我上司痴線㗎
屌我上司真係痴撚線

純粹個人見解,你覺得係藉口我都冇辦法。

最後
我又唔係周街屌人老母,我同啲friend點溝通關你撚事咩
每句都有個撚字 應該覺得自己好型
好似你d狗公仲撚肉酸
為左塊閪就頂爛事
你鍾意偏坦女性係你既事
仲要拉低埋男人地位
無禮貌=真
屌鳩佢老味臭閪
我真係好撚柒鐘意講粗口啊

但我會盡量戒架啦

利申 真絲
成長時期身邊所有朋友都係成日講粗口,係習以為常嘅溝通方式,有咩問題?
女權分子: 女人都有講粗口嘅權利! 身體自主!
Pure就唔會

True就肯定,用Jennifer Lawrence做例子
夠薑唔睇場合對住咩人都講粗口
一係就個人true,一係就無家教

絲,好爛口但對長輩、唔識既人唔會講
對朋友都算好爛口,但唔涉及鬧人
Pure就唔會

True就肯定,用Jennifer Lawrence做例子
夠薑唔睇場合對住咩人都講粗口
一係就個人true,一係就無家教

絲,好爛口但對長輩、唔識既人唔會講
對朋友都算好爛口,但唔涉及鬧人

講還講,要分場合同語氣
唔好賴高登喎,係人都知網絡世界同現實要分開
唔通我成日上連登,班友日日話女人係雞係公廁,我又係現實當全部女仔係雞咩
puuki講粗口真係好故意
但puuiki講粗口都咁得意🤤
以前真係得地盤佬係全部句子夾雜粗口,我自己係男人現實世界都盡量唔講(網上例外啦),廢事顯得冇教養
點知原來依家「有教養」=「假」「虛偽」
成日見啲港女語錄吹捧會講粗口的女生是最純潔的
我擺明係女人啦
純粹係鍾意講粗口 覺得廣東話既粗口好好聽
好多說話加個粗口成件事都會升華哂
淨係一句「好痴線」同「好撚痴線」個級數真係差好遠
agger
利申同你一樣
癡撚線 講粗口都唔比

係啊粗口係男人先講得架
女人最好一開口就文言文四書五經先夠賢淑架嘛 如果唔係會無連登仔溝架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞