[PC]上古卷軸集中討論區 23 光芒熄滅了..但我們,還在戰鬥!

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
請故長
有咩講
點會冇人睇,我有save低晒㗎
me專業講上古卷軸系列背景故事
咩嚟?
改重改value?
佢好明一直都係睇緊女裝
類固醇搽得多對健康唔好,慢慢會依賴咗隻藥 搵啲天然成份嘅手霜搽下
拍手
男會 女會比人話宅女好得意
唔公平
其實件野一望落去似女裝
佢好明顯一直都係睇緊女裝
有無得講下nord啲故事?
講下點解dragonsreach嗰家族輸左仲賴死喺間房度唔走
我岩岩開始玩無耐 我係玩switch 想問下開頭好多任做 有冇話做邊d先
想邊到講起,做新移民落地生根生成竇仲逼害原住民雪精靈?
武力擴展征討四方?
內戰完比阿卡維爾平推最後組EP聯盟?
定係浩大戰爭時期?
你指內戰輸左之後戰狂仲係到?
ep聯盟,想知最後個聯盟點
我相信呢個唔可能有官方答案除非eso收皮
不過ep作為組合最on9嘅估計都係內部矛盾不歡而散 諾德-黑精,黑精-亞龍都有深仇大恨,最唔穩陣真係ep
咁我想問下AD聯盟同skyrim個派精靈有咩關係?
AD=先祖神洲

前輩同後代關係
都係精靈
eso 嘅係第一先祖神洲
而skyrim 嘅係第三先祖神洲

梭默都係好大分別

虛少少形容兩者差別就係一個係龍(eso) 一個係蛇(skyrim)

而實際少少,第一神洲由貴族所統領
由於高精強調「穩定」,極少改變,種姓制度,所以一直到第二紀元末,泰伯開掛平推夏暮島、精神意義上摧毀水晶律法呢個代表高精價值觀嘅建築,第三紀元末凐滅危機魔族物理意義上摧毀左水晶塔,令高精社會劇變

梭默作為一個草根平民政黨係呢個時候逆襲變大佬,一黨專政 組織第三神洲

簡單講兩者冇關係
第四紀元171年,先祖神州向帝國發布最後通牒,兩國隨即爆發戰爭——史稱浩大戰爭(The Great War)——在戰爭初期先祖神州勢如破竹,占領了落錘省(Hammerfell)南部,並在賽瑞迪爾一度占領帝都。但由於後期戰略判斷出現失誤導致其軍隊被帝國軍合圍,第四紀元174年的紅環之戰(The Battle of the Red Ring)中先祖神州慘敗

留意番
最後咪又係死死地氣同我地簽和約
慘敗

慘佢老母咩

如果叫慘敗帝國最多咪又係慘勝
同埋比人打到仆街先贏一場 同賭仔輸左廿皮跟著六合彩贏返廿蚊有咩分別
打完呢場皇帝受傷,軍團三個全滅,其他唔夠本黎一半

但梭默呢?
落錘仍然控制住半壁江山,帝都控制住5-6 個城(仲要係西部3城最有錢)
可唔可以講下daedra lord?
你指十六位魔神?
有冇邊位特別想聽,簡介嘅話game 入面有本book of daedra 可以留意返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞