[PC]上古卷軸集中討論區 23 光芒熄滅了..但我們,還在戰鬥!

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
正確D講諾德對全部人外種族都會嘈交
btw
.
.
.
是日午餐 薯仔燉湯
我正式宣佈所有精靈都係狗
[突發]天際最佳雪佬影帝
係盜賊公會撈緊 你問我答
黑精原本叫變精靈
chimer

chi係發kai音
係高精嘅一支,由先知veloth 帶領下出走到當時嘅resdayn

所以佢地原本係高精樣
一人一個龍裔係你條村做過嘅衰野
可唔可以講多D上古種族歧視,
想知多啲
altmer >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> all

其實真正歧視最勁係黑精
nord 就有風盔排外
黑精連自己人都會歧視 歧視貓人、亞龍人,叫佢地n’wah (slave) 罵佢地s-wit (dumbass),當然各大家族仲熱愛蓄奴,由其Dres,結果4e 5年紅山爆完比亞龍人爆 冇左一半地

歧視自己人都係,住係vvardenfall 班友話知你係咪黑精,你黎自主大陸?Outlander

高精其實唔算好歧視,打鳩諾德豬兜都只係因為佢地拜人渣偽神
黑精好pk

btw,想問下人族有無比人歧視?
redguard,nord,breton有無D刻板印象?
nord= 四肢發達頭腦簡單
紅衛當然係劍聖
布萊頓玩陰謀玩政治 專出人渣,本身係高精肉便器嘅雜種後代
大家抽到咩
己extract gem

冇喇我人品敗曬了
葡萄
其實我想抽隻老虎
實不相瞞

唔係呢隻
係我柒咗,中咗坐騎之後high咗
我想問埋啲其他所有種族嘅刻板印象,
木精,蜥蜴人嗰啲,

同哩高精係咪好似白人咁,無人歧視?

黑精除左狗咬狗,會唔會比其他種族歧視?
憎同歧視應該有少少分別
真係歧視應該係上面個堆
黑精比諾德歧視(只限風盔)太多難民
咁有咩憎嘅例子?
基本上諾德同高精係各個方面都對立,祟拜武力vs魔法社會,頭腦簡單vs思考慎密,主神係蛇(舒爾)敵人係龍(奧杜因)vs主神係龍(奧瑞爾)敵人係蛇(洛克汗)

等等,到到skyrim 更加有宗教沖突
所以唔少諾德憎高精(有可能純粹憎梭默呢個黨)

亞龍、諾德同黑精其實幾大仇口,古諾德合唱團大軍葬送左係紅山、亞龍被黑精奴役幾千年
不過eso 都組到盟

獸人本來就命運多舛,但兩次被紅衛布萊頓圍攻,唔知邊個憎邊個了

黑精同高精一樣對眼生頭頂,非我族類都唔算太睇得起,不過高精多數有學識少少唔會咁白 黑精5大家族唔係仆街就係痴線佬 ,高精目前其實刻劃唔多,比較自閉,夏暮夠佢地玩一世唔出黎

木精就同隔離貓人邊界問題成日打交
一講起Skyrim既黑精就諗起冬堡個個天然呆
當然仲有DLC菇塔入面個位
菇塔個個係元老級黎 3代串到閪咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞