覺唔覺得食完m記會自己執盤既人好作狀?

249 回覆
39 Like 422 Dislike

躁狂+Mk+十幾歲學人扮老闆掃抬
平時去餐廳食飯
我都會自己買定材料拎入廚房煮
食完順手洗埋碗啦
幫得幾多得幾多啦嘛 人地打工都好辛苦
p.s有時懶 最後冇洗碗都覺唔好意思

天氣凍 +學校假期
放咗班十幾歲中童出嚟
圍爐打字取暖
又係覺得比咗錢就大晒 蝗蟲
我鍾意自己食完嘢自己執返d 手尾又唔得
清潔好低人工 你個餐貢獻咗幾多落佢人工呀
講到製造多咗垃圾就係保障人地飯碗咁

大學canteen 咪又係自己執
你唔好行去話成個回收系統好作狀
依家你唔做又無人話你
咁人家要做又關你咩事

Agger
下手有枱用
阿姐做少樣
我又只係用多幾秒。。。有咩問題

利申,外國撚,習慣去所有快餐店同food court 要自己黎,呢d唔係優秀係規矩呀大佬
覺唔覺得帶圓框眼鏡既人好作狀?
關我撚事咩 又無阻到我
關你撚事咩!作狀都唔係俾你睇啦 有本事就當面屌柒我 唔洗擺上網駁人屌既
ON79
D 5毛開POST你地又要理
好撚明顯又想引罵戰啦屌
洗鳩理班柒頭咩
BLOCK 上一頁
屌執個盤都要比你批鬥,先不要說執盤會唔會令阿姐比人炒,就算比人炒都係代表唔再需要人幫手執,咁呢啲人放番出黎做番啲有作用既工好過啦
ON79
D 5毛開POST你地又要理
好撚明顯又想引罵戰啦屌
洗鳩理班柒頭咩
BLOCK 上一頁

呢啲咪高質user😂
零論點 一句五毛叫人block😂😂
樓主係煩膠

一早block咗

咁你點睇到個post🤔
唔好再搬外國個套落香港啦
你讀書讀屎片?咩叫體諒?
你做過飲食業就知,香港人幾撚閪
做多一步,人地又舒服,有咩好虛偽姐?
冇人望都會照執囉
作狀又點?夠卜既你就趁有人執盤個陣拍片放上自己個人fb公審佢 唔洗係連登打飛機既

做左先啦 樓主
我驚執左會累左d員工失業
我驚執左會累左d員工失業

佢執得慢都會比人炒喎
波台狗四圍走
我相信大陸人會覺得打乞嗤或者咳um住口鼻好做作
搭車排隊比人落車先好做作 用紙巾吐痰好做作 痾屎痾尿搵廁所都好做作
好多人話大學can要執盤,但u can係低於市價,所以要自己執到合理;但餐廳份錢係包服務的。
咁我見繁忙時間 啊姐清理唔切姐。咁都有錯? 我唔覺得我幫輕下會搞到佢失業囉
你話平時非繁忙時間佢可以慢慢做我都唔會執既。
我見繁忙到咁 下一手又起我隔離睇住我食 咁我咪順便做返基本野姐
你呢啲垃圾應該起屋企食完飯唔會幫手洗碗 淨係叫老母做 衝入房打飛機啲垃圾黎

紅字加超大就好有道理咩柒頭
好多人話大學can要執盤,但u can係低於市價,所以要自己執到合理;但餐廳份錢係包服務的。

麥當勞好貴?
唔執
亦唔明點解要執
我有我執盤, 你有你鍵盤

做多步姐...

咁你唔幫手洗埋?

其中一個原因係以前係外國生活係要自己汁盤。久而久之成為左習慣,又無咩動力要改左呢個習慣

一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞