覺唔覺得食完m記會自己執盤既人好作狀?

249 回覆
39 Like 422 Dislike
執唔執個盤都可以世界大戰

原則問題

佢根本冇相關設備工具,冇預你執

有d人就懶係野咁去執
阻到你?
係日本慣左,再講無盤收唔會少左個人,都係咁多野做
作狀又點 阻到你呀?
至少佢方便到下一個客人
咪問「又唔見你哋幫手洗埋碗?」哩啲on9問題
一、撚有地方比佢哋洗碗咩,如果你借到地方洗碗,同我講,唔該
二、人哋執盤就一定要洗埋碗?人哋撚有義務呀? 佢幫得幾多得幾多,幫唔晒就要比人屌?咁同「強迫人做善事」有何分別?

樓豬邏輯係咪咁
「捐錢幫唔到所有人,更加唔可能保障佢哋日後嘅生活,所以係偽善,所以所有人都唔應該捐錢幫人」

原則問題

佢根本冇相關設備工具,冇預你執

有d人就懶係野咁去執

通常做呢d野都係厹格,懶係暖男,文青

有d人話人地做關你咩事

on lun9,咁咪顯得冇執ga人冇手尾
外國係教育到小學canteen要自己執乾淨
如果唔係會罰
所以香港錯誤文化就應該糾正
但假如你覺得冇錯唔肯改
咁同大陸d人話自己周街屙屎冇錯所以唔改一樣
香港d M記甘撚逼,一陣D撚樣行行下仆街,你估呢D撚樣會自己抹返?到頭來咪又系辛苦D啊姐
外國M記/burgerking d人食完會自己倒入垃圾桶
隔黎有鋅盆倒野飲
屌你老母香港人真係寵撚壞晒
咁既撚野都講撚得出?
明明就係你班仆街無文化先要請個人番泥執你地啲盤既手尾,俾你講撚到好似應撚份咁

屌你老母真係寵壞晒,你試下去外國食m 記唔執盤呀屌你,俾人啤到你出門口呀,井底蛙。
咪搬外國出黎啦 講到好似外國=岩樣
想坐個位有垃圾冇人執
自己執走佢先坐又點睇?
佢已經得翻 唔好用外國嗰套套落香港度 依句

好心幾十歲人做翻啲對社會有貢獻嘅野啦

咩執埋會增加失業率依啲弱智嘅野就唔攞嚟講啦

人唔笑 狗都吠啦

仲有 好心你就

唔好以小人之心 度君子之腹

我就不嬲做慣手勢嘅會順手扔曬啲垃圾,

放翻好個盤佢嘅

嗰位話會衝上去鬧人嘅巴打

雖然我好少食,但係有緣喺太古間麥當勞度見到我嘅話

最好錄埋片,然後先嚟嘈我

睇下我點樣 撚狗噉撚閣下

希望你係假膠,唔係對住你我都唔知講咩好
樓豬邏輯根本我唔執=執d人on9+作狀
日日係到反反反 尋求認同搵成功感 真係垃圾都不如
唔係話外國執就等於香港跟係啱。只係每人習慣唔同。其實唔洗去外國,大學canteen習慣咗要自己執出到黎食M記都只係習慣性咁執。正如啲軍人服完役返到屋企都會習慣性摺被一樣。
香港d M記甘撚逼,一陣D撚樣行行下仆街,你估呢D撚樣會自己抹返?到頭來咪又系辛苦D啊姐

5P
認同樓主個班人係咪食撚左屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞