覺唔覺得食完m記會自己執盤既人好作狀?

249 回覆
39 Like 422 Dislike
係個盤到食完 成個盤順手拎翻出去都要計較
正一冇撚用
高登愈黎愈低質咪就係你班仆街 有手尾都要嘈
其實公德心呢d野你未番學係屋企 呀媽已經教緊你啦
撚係偽善

話每一個人都執野, 就冇清潔工個d仲on9, 你估清潔只做收野呀, 你地班小學雞未出過黎做野就咪係度嘈啦, 好心你, 你幫手執左落垃圾桶, 唔洗包垃圾, 你幫手執一執佢又唔洗掃地呀? 抹台呢? 講到你一個順手就做哂所有野, 番屋企啦屌
唔怪得樓主係一個失敗既廢人
人執唔執又關你事
樓主應該未讀過大學
外國個個自己執

外國自去已執=香港都要
仲要話人未讀過大學
所以話香港人永遠比不上某優秀民族

唔執盤=唔優秀

人地話比唔上咋
冇話唔執盤等於唔優秀
讀多幾年logic先黎挑剔下人地logic 啦

你都幾撚on9
諗下佢點解咁講先啦logic thinker

點解?解釋下
錯就認啦柒頭係度轉移話題
喺美國生活多年 不嬲啲盤要自已執
美國m記都有清潔啊姐 佢地職責係拖地抹枱唔包執盤
反而你唔執會俾其他人白眼

香港m記雖然無食客自己執盤既習慣 但有時返到香港都會因為習慣執埋
上面有啲人話入鄉隨俗 呢句說話係啱 但我認為執盤無乜壞影響 又唔係啲咩仆街行為 有咩問題?所以唔好拎入乛乛⼂

反而香港身
扮哂野,以為人地見到你咁做會拍手掌咩

一開頭入到黎以為係膠po都諗住放低負評算
屌你老尾見到你回人仲理直氣壯真係眼火爆

請問一句咁臺灣人咪全部都作狀?
喺美國生活多年 不嬲啲盤要自已執
美國m記都有清潔啊姐 佢地職責係拖地抹枱唔包執盤
反而你唔執會俾其他人白眼

香港m記雖然無食客自己執盤既習慣 但有時返到香港都會因為習慣執埋
上面有啲人話入鄉隨俗 呢句說話係啱 但我認為執盤無乜壞影響 又唔係啲咩仆街行為 有咩問題?

人地話比唔上咋
冇話唔執盤等於唔優秀

你都幾撚on9

點解?解釋下

咁都要解釋 定係你蠢過隻豬睇唔明
樓主應該未讀過大學
外國個個自己執

外國自去已執=香港都要
仲要話人未讀過大學

因為你呢啲垃圾所以咪香港唔需要咯

人地話比唔上咋
冇話唔執盤等於唔優秀

你都幾撚on9

點解?解釋下

咁都要解釋 定係你蠢過隻豬睇唔明

解釋啦?你明就
樓主應該未讀過大學
外國個個自己執

外國自去已執=香港都要
仲要話人未讀過大學

反而呢啲好既習慣香港應該學下
外國快餐店一般都要自己執
所以話香港人永遠比不上某優秀民族

唔執盤=唔優秀

扮哂野,以為人地見到你咁做會拍手掌咩

一開頭入到黎以為係膠po都諗住放低負評算
屌你老尾見到你回人仲理直氣壯真係眼火爆

請問一句咁臺灣人咪全部都作狀?

台灣島啲人不嬲on9,又要你講
用外國m記同香港比真係笑大人個口
講到好似外國做咩都係岩咁
所以香港就要跟外國咁做
所以香港就要跟外國咁做

藍波撚思維
ikea 餐廳都係自己收盤, 唔自己收果陣又比連登仔話仆街垃圾, 係麥記做多少少就話人偽善, 你地真係好多把尺🙄

Ikea有人收

外國自去已執=香港都要
仲要話人未讀過大學

反而呢啲好既習慣香港應該學下
外國快餐店一般都要自己執

冇錯,香港應該買咩都要比tax
食完野要比 at least 15% tips
平時我去餐廳食完野都會洗埋碗架啦
有乜問題
( Show Blocked User - KevinGameiro )
所以香港就要跟外國咁做

呢啲好野黎架喎唔學好野學支那?
sor唔記得你癡撚線無人教你分好同壞我錯
( Show Blocked User - KevinGameiro )

0自已論點 唔岩自己意見就block
呢啲咪高質
平時我去餐廳食完野都會洗埋碗架啦
有乜問題

駁唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞