覺唔覺得食完m記會自己執盤既人好作狀?

249 回覆
39 Like 422 Dislike
用外國m記同香港比真係笑大人個口
講到好似外國做咩都係岩咁
所以香港就要跟外國咁做

咁你覺得自己執盤有咩唔啱?
香港冇執盤習慣 唔執合情合理
但有啲人習慣執盤又要俾你屌 拎自己把尺同人比真係笑大人個口 講到好似你做咩都係岩 所以個個就要跟住做咁
所以香港就要跟外國咁做

呢啲好野黎架喎唔學好野學支那?
sor唔記得你癡撚線無人教你分好同壞我錯

可否解釋下點解自己執就係好野?
非黑即白?
所以香港就要跟外國咁做

但有啲人習慣執盤又要俾你屌 拎自己把尺同人比真係笑大人個口 講到好似你做咩都係岩 所以個個就要跟住做咁

Topic係問有冇人覺得
意見都唔問得 仲上咩討論區
講到執少幾個盤阿姐就會比人炒咁
間M記唔洗清潔掃地抺枱倒垃圾洗廁所嫁
有手尾講到偽善係咪痴撚線
點解多左咁多低質on9仔

咁出街咪唔可以扔垃圾落垃圾桶 ?
如果個個都咁偽善條街會太乾淨
政府會請少好多掃街好多人失業嫁

因為你呢啲垃圾所以咪香港唔需要咯

反而呢啲好既習慣香港應該學下
外國快餐店一般都要自己執

冇錯,香港應該買咩都要比tax
食完野要比 at least 15% tips

好既習慣啊 識唔識中文?
Tax唔tax喺政府既事 至於tips就好似香港自動收加一服務費一樣
執個盤者,咪當方便下手食客都係
人地方便左你(叫做)都重可以去話人,所以話係香港唔好做好人

有時一去到一見上手d野未有呀姐執,坐又唔係等又唔係
所以香港就要跟外國咁做

Topic係問有冇人覺得
意見都唔問得 仲上咩討論區

我就係討論緊何以執盤就作狀
除非你有其他原因例如有人會專登扮野 如果唔係我真係諗唔明咁都可以俾人話作狀
有冇諗過點解人地要跟手執埋
無非都係方便下阿姐同下一個等緊位既人姐
真係博人地欣賞眼光咩 又唔會多舊錢
仲要冒住倒瀉野飲同整污糟自己既風險
反而唔明樓豬咁既心態係博咩
仲有人話個個都執會搞到阿姐俾人炒
根本搵籍口黎方便自己
講偽善你仲偽啦
以為自己咁偉大留返個就業機會人地呀

利伸: 好似認真左
有冇諗過點解人地要跟手執埋
無非都係方便下阿姐同下一個等緊位既人姐
真係博人地欣賞眼光咩 又唔會多舊錢
仲要冒住倒瀉野飲同整污糟自己既風險
反而唔明樓豬咁既心態係博咩
仲有人話個個都執會搞到阿姐俾人炒
根本搵籍口黎方便自己
講偽善你仲偽啦
以為自己咁偉大留返個就業機會人地呀

利伸: 好似認真左

樓主應該俾個食完m記會自己執盤嘅大隻靚仔搶左女神
大家唔好怪佢
純粹係細個有老豆老母教 做人要有手尾姐
無人教過你我都無你乎架
大學canteen都係自己執盤 有咩問題
樓豬=垃圾
我都會執 係父母細個時教 所以習慣左咁做
無刻意諗其他嘢
去ikea食 人地要求咁做tim
有手尾執野都要比你歧視啊 你邊位啊
唔覺!你食飽會唔會等人幫你抺嘴?
其實都係自己習慣姐 你唔做 點解可以屌人做
人地有無逼你一齊做
殘廢餐
我有時都會自己執,睇心情

我都係

如果有人屌我做乜執野/唔執野都會屌返佢轉頭
大學 canteen 都有宣傳要收盤,可惜目測多數人唔收
點解連呢面都咁多on9 post
咁你亂拋垃圾落街都得啦
你唔咁做d清潔工咪冇野做
個個好似你咁死撚得
香港多得你呢d仆街唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞