覺唔覺得食完m記會自己執盤既人好作狀?

249 回覆
39 Like 422 Dislike
咁得閒開埋依啲垃圾post
不如返入房打丁啦柒頭
樓主係煩膠

一早block咗
如果個個都執 就死得啦 失業率大幅上升
會執嗰啲人 有冇幫手洗埋同倒埋垃圾

啱呀所以你屙撚完屎唔好沖廁 由清潔果個幫你呀嘛 個個都咁乾淨自律仲洗咩人去打掃 做多步等姐姐係繁忙時間做少樣野都比人屌 乜撚野事
清理好張枱 有公徳心留俾下一手 都要俾人批鬥
你同啲蝗屙完屎唔沖廁 留舊屎俾下手有咩分別

個個都係咁做清潔阿姐比人炒啦, 好心做壞事

咁你係街到又唔亂鳩咁dum垃圾 條街咁乾淨 掃地既實比人炒啦
乜執返自己用完嘅野唔係應份嘅咩?做返應份嘅野都屌
佢地既偽善令到一個工作機會消失

你估清潔既淨係得執枱一個task咩 唔洗掃地dum垃圾?
做多步會死?
覺唔覺話人地好作狀嘅人好作狀? 搏屌呀?
香港人永遠唔識欣賞人
你地執嘢得罪你?
學校canteen都要自己執啦
冇撚嘢啊樓主?
真心,執盤呢個動作唔乞人憎

乞人憎嘅係執完盤對你擺出一副勝利者眼神,或者貼切d應該話佢眼神流露住 望咩呀好出奇呀?嘅意思,總之好做作,好似係到同緊我呢d唔執開嘅抗議緊咁

利申:身邊有個朋友次次同佢食親都係咁(我好少食m記),冇同佢反映過,但心裡會諗 挑,扮有格調,抵你d死窮撚成世食唔到好野,淨係食m記
支持樓主
人地執唔執,關你撚事
去好多地方都會自己執 唯獨去M記唔會
有寫明咪自己執 無寫明咪執唔執都無所謂 睇個人
究竟生活到咩程度先可以小心眼到咁樣嘅呢
咁小事都可以睇唔順眼
覺呀ching
我想知比負評個啲係咪平時食完m記都會執盆做埋清楚阿姐份工
好似有堆人比我感覺係代入左做大學canteen執手尾
但同你食完m記倒晒啲垃圾丟埋張紙再擺番個盆步驟上差好遠
唔係話唔好 不過人人都係咁 清潔阿姐會失業
有部分人係咁 清潔阿姐無疑可以減少工作量 但m記都係照加你價
所以我都係選擇就咁擺係到唔執
平時去餐廳食飯
我都會自己買定材料拎入廚房煮
食完順手洗埋碗啦
幫得幾多得幾多啦嘛 人地打工都好辛苦
p.s有時懶 最後冇洗碗都覺唔好意思
平時去餐廳食飯
我都會自己買定材料拎入廚房煮
食完順手洗埋碗啦
幫得幾多得幾多丫嘛 人地打工都好辛苦
p.s有時懶 最後冇洗碗都覺唔好意思
執咪執囉,你唔執又唔洗話人扮野既。
去旅行歐洲大部分國家d人都係咁,係McDonalds, KFC, Burger King...都係,反而你唔執人地會提埋你執。我覺得好小事舉手之勞姐,有咩作唔作狀
又loop
月經post
所以話香港人永遠比不上某優秀民族

唔執盤=唔優秀

人地話比唔上咋
冇話唔執盤等於唔優秀
讀多幾年logic先黎挑剔下人地logic 啦

岩呀巴打
唔係唔執盤等於唔優秀
係人地自己執都仲要比你地話 呢個先係唔優秀
去過外國就知盤係自己執嘅
未見過世面嘅人先會開埋呢d鳩post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞