習總稱帝,大陸微博屌到飛天

1001 回覆
1402 Like 23 Dislike
燒比你全家算啦柒頭
如果剩係睇樓主post嘅圖 唔明唔出奇
因為根本個重點唔係改宣誓
冇睇新聞嘅話 好易會俾樓主誤導啲人係因為改宣誓而屌
表面提案付諸表決
實際後面已經傾掂數/“排除”障礙
蔣中正都去咗臺灣之後都有無限期連任(動員勘亂條款入面寫明總統可以無限期連任),而唔係修改中華民國憲法,所以之後蔣經國廢除動員勘亂條款,總統任期都係維持返1947年訂嘅四年一屆
多謝晒
我地唔駛做炮灰
睇怕要燒比你早d
反啦反啦
有幾多人會消失
永續做主席
個人祟拜
即係同稱帝無乜分別
香港好多人都係咁奴性,連登都唔少
之前兩任係出於習慣

你一條友唔做國家主席,又顏面上好難連任黨總書記
(總有人會問:究竟國家主席話事定總書記話事)
家下改制,可以無限連任國家主席,就順理成章連任黨、軍個位
準時
社會主義咪啫係共產主義
資本主義下話
梳 應該係「中國特色嘅社會主義」

同資本主義唔同的
咪能on9 大陸係公有制不是私有制㗎

屌你條友真係唔識㗎喎,大陸仲公有制?你未讀完中三世史呀?中三世史都有教,1976年之後搞承包制,改行中國特色社會主義,允許私有制,所謂中國特色同允許,咪即係同你講依家改行資本主義私有制喇,包裝下啫
經過咁多年先廢除帝制,依加又想恢復,唉。
我一直覺得愛國同愛黨要分開,我一直覺得自己係中國人,為中國文化而驕傲,有詩有墨水畫有茶道等等,但依加仲剩低d乜。
唔喜歡共產黨,就係因為一個垃圾黨搞到國家文化傳承失敗,依加仲成為國際笑話,好嬲。

中華文化又好,漢族文化又好,乜撚野叫中國文化,個死人政權得果幾十年歷史,出過啲乜文化呀?有詩有墨水畫有茶道,唐詩三百首個唐字又點解呀?
博寵幸
大陸既野你估唔關香港事?
時時屌人奴性 喂大佬 人地岩岩先有飽飯食冇耐 你期望佢地個思想層次可以有幾高呀?

搞得政治係得兩個原因架姐 1係就官逼民反 個政府好垃圾 而家雖然係好多濕鳩貪污唔公平野 但民生對比以前好左好撚多 有排都未到要民反

2就係食飽飯冇屎屙 衣食住行有保障 個人就會開始追求金錢以外既野 就會從政 大陸果邊岩岩有錢冇耐 (10幾年前香港仲可以做大爺 而家做狗奶鞋底) 仲有大把地方窮緊 仲點會搞政治
而家中國係國家資本主義
藝術發展很好呀
紅色娘子軍
智取威虎山
白毛女
紅燈記
當今皇后仲係有名嘅歌唱家
係公產私有化
裙帶資本主義
喂屌唔通刪咗嗰條就變撚咗做得一屆咩
係咪資本主義真係咁難明?
不斷鼓吹經濟發展
發展後d財富都只係傾向大財團,商家
平民就繼續係平民
呢d咪係資本主義既其中一個特色囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞