習總稱帝,大陸微博屌到飛天

1001 回覆
1402 Like 23 Dislike
不能在大堂屌!

只能另找柴房來屌修憲!
優美開始唔驚講錯野得罪上頭咩?
明明仲係提議階段,就話已有共識
呢件事必然係黨內討論過,中共的民主集中制下,討論階段都可以出聲,唔需要懷疑。

而家決議已出,根據民主集中制原則,全黨人都表明擁護呢個決議。

所有不存在你的憂慮。

鄧小平理論並沒有你所謂的言論,鄧小平理論通篇都係圍繞改革開放,國家發展之上。
⋯⋯權力過分集中的現象,就是在加強黨的一元化領導的口號下,不適當地、不加分析地把一切權力集中於黨委,黨委的權力又往往集中於幾個書記,特別是集中於第一書記,什麼事都要第一書記掛帥、拍板。黨的一元化領導,往往因此而變成了個人領導。

全國各級都不同程度地存在這個問題。權力過分集中於個人或少數人手裡,多數辦事的人無權決定,少數有權的人負擔過重,必然造成官僚主義,必然要犯各種錯誤,必然要損害各級黨和政府的民主生活、集體領導、民主集中制、個人分工負責制等等⋯⋯

⋯⋯社會主義建設的任務極為繁重復雜,權力過分集中,越來越不能適應社會主義事業的發展。對這個問題長期沒有足夠的認識,成為發生「文化大革命」的一個重要原因,使我們付出了沈重的代價。現在再也不能不解決了⋯

⋯幹部領導職務終身制現象的形成,同封建主義的影響有一定關係,同我們黨一直沒有妥善的退休解職辦法也有關係⋯⋯五中全會討論的黨章草案,提出廢除幹部領導職務終身制,現在看來,還需要進一步修改、補充⋯⋯⋯。任何領導幹部的任職都不能是無限期的

http://zg.people.com.cn/BIG5/33839/34943/34944/34946/2617285.html

https://lihkg.com/thread/572054/page/1
首先,呢個不是鄧小平理論的內容。

其次,最緊要呢個改變係合乎程序。中共唔係封建皇朝,冇祖宗成法。

只有因應當下,實事求是。

呢次改變既然係經過黨內討論,然後取得共識得出,就自然唔存在問題。

只要確認,中共的所作所為都係為國家的發展好,就可以。
鄧小平親口講既野, 唔係"理論"就唔洗聽??
"為國家的發展好", 終身制好過輪任制度?

鄧小平思想係寫咗入黨章㗎喎
我已經講左冇金科玉律。係當下的人根據實際情況去做事,未來係屬於當下的人,唔屬於過去的人。

從現實出發,對國家發展只有支持呢個決定最好。

因為習近平既然唔願意退,黨內經過政治協商又願意支持佢繼續做。

要避免動盪,令國家陷入真正的混亂。確信只有穩定的政局中國先可以繼續發展。

所以當下我一定會支持,咁對國家係最好。

我只想國家好!
其實大陸新聞網站入面既評論區既網友仲連登過連登
遲下到我地啦
唔好對支那任何人存在任何幻想
今日話對習帝破滅,轉個頭咪又係聽哂中共話去消滅港毒
就算支那變成帝國,班友都仲有個「中華民族」去死撐
佢地點都攬埋一舊,香港人依然要自求多福
Tai Ming Tai Fong
中央委員會已經通過會議提出,證明黨內有共識。而家進入全國人大程序,由更多黨外人士一齊討論。
鄧小平理論/=鄧小平思想
咁大鑊
我只係反駁你唔係香港唔好阿之阿作既論點
我無講到自己咁偉大
係咪你自己FF係咋
媒體被控制, 一般蟻民如果仲有飯開, 你叫佢地真係去反又真係難D架喎
佢地都在心裏肚明就算架啦
可能佢只你替死鬼
等佢食曬啲指罵 由下一個人來稱帝
你真係上撚哂腦
反對嘅人出唔到聲 就等如人同意
唔知年中中紀委幫維尼清咗幾多反對自己嘅人呢
唔使再講咩佢地都係貪官
人大嗰班友個個身光頸靚
成班都送仔女出外國
唔貪 齋靠份糧係一定冇可能
個個都貪 點解淨係捉幾個?
你自比自己攪革命走去外國
我就真係未見過攪革命班人會笑留係到既人係炮灰
自命清高你咪認囉
唔好自以為走撚咗係到笑人好威威啦垃圾
咪一撚樣,又係老共睇,只不過有得換下,叫做比d假希望你,管治手法咪又一樣
中國特色嘅普京
係衰撚過普京,普京都識搵條友交換凳仔坐一屆
嗱,我平心而論,佢想做咪比佢做囉,好過曾蔭權同曾俊華咁霸撚住個位唔做嘢,雙曾就害撚死香港啦!

曾蔭權任由樓價升、共產黨又炒起晒啲地皮;曾俊華又唔做稅務改革,次撚次財政預算都報錯、玩期望管理玩權術。

咁波波呢?
所以我咪話你威囉
咁事實係炮灰呀
你唔鐘意聽ja
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞