習總稱帝,大陸微博屌到飛天

1001 回覆
1402 Like 23 Dislike
袁世凱再現

成堆吠緊啦
外國傳媒之前話收到料習種2020~2023收台灣
之前覺得無可能,而家開始信
想打一世工 為人民服務 好偉大
⋯⋯權力過分集中的現象,就是在加強黨的一元化領導的口號下,不適當地、不加分析地把一切權力集中於黨委,黨委的權力又往往集中於幾個書記,特別是集中於第一書記,什麼事都要第一書記掛帥、拍板。黨的一元化領導,往往因此而變成了個人領導。

全國各級都不同程度地存在這個問題。權力過分集中於個人或少數人手裡,多數辦事的人無權決定,少數有權的人負擔過重,必然造成官僚主義,必然要犯各種錯誤,必然要損害各級黨和政府的民主生活、集體領導、民主集中制、個人分工負責制等等⋯⋯

⋯⋯社會主義建設的任務極為繁重復雜,權力過分集中,越來越不能適應社會主義事業的發展。對這個問題長期沒有足夠的認識,成為發生「文化大革命」的一個重要原因,使我們付出了沈重的代價。現在再也不能不解決了⋯

⋯幹部領導職務終身制現象的形成,同封建主義的影響有一定關係,同我們黨一直沒有妥善的退休解職辦法也有關係⋯⋯五中全會討論的黨章草案,提出廢除幹部領導職務終身制,現在看來,還需要進一步修改、補充⋯⋯⋯。任何領導幹部的任職都不能是無限期的

http://zg.people.com.cn/BIG5/33839/34943/34944/34946/2617285.html

https://lihkg.com/thread/572054/page/1
你都on99
你廢冇能力走就以為人地唔得
真係自大廢青
香港始終養大我既地方 留意下都唔得?
一早知啦 咁多年一個接班人都無 上年就知佢想玩哂
佢有個女, 高 / 連登仔溝左佢, 今左可以做真駙馬, 話唔定連皇帝都有得做
成堆微博勇士
好快變烈士
广大干部群众坚决拥护中共中央关于修改宪法部分内容的建议
腾讯新闻时政新闻02-2606:52
Btw 香港而家咁慘
有部份都因為有你班撚屌咋
唔好以為香港唔關事
香港係自從12年習上台後先變衰
雖然支共都係仆街
但江胡年代既香港一定好過呢家
呢家放得風要搞終身制
司馬昭之心 路人皆知

https://www.facebook.com/speakouthk/

港人講地班廢老講得好 最緊要以國為先,制度都是次要!

人唔笑
其實 1 2年前 d政論家都估到哂 但唔知真係會做 佢呢兩年keep住打老虎 又唔陪養接班人 一開始d人以為李克強 點知又係流料

支那狗扺撚死 唔見棺材唔流眼淚
估唔到有身之年可以再次睇到稱帝
以上是三月🔫名單
你見金仔呢排收哂皮都知 佢稱帝 金仔都淆
一日都係佔中既錯
「我歷來不主張誇大一個人的作用,這樣是危險的,難以為繼的。把一個國家、一個黨的穩定建立在一兩個人的威望上,是靠不住的,很容易出問題。所以要搞退休制。」

知唔知點解82憲法會專登加句不得連任超過兩次呀?
呢啲唔係鄧小平嘅思想係咩呀
你諗出嚟?
黨史都唔讀下就出嚟護主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞