習總稱帝,大陸微博屌到飛天

1001 回覆
1402 Like 23 Dislike
係,睇下經濟制度
基本上係照抄歐美再按中共需要修改
被河蟹了
算,都係唔撚去撚鳩隻五毛,BLOCK左佢算
比較下胡溫時期就明
一國兩制應該可以正式宣布玩完
唔怪之得早排係紫禁城招呼侵侵

原來遲D搬埋入去住

國號諗定都差唔多了
依家已經隨心所欲
睇下到時習總會唔會整d新加坡式做樣選舉出黎

皮已收
睇曬微博啲圖,上面大把網民同你討論
你地咪反飽佢 689仲多人反 咪又係冇人阻到佢做野
依家維尼已經集晒權 邊個反到佢
新加坡式即係普選喎
一定唔會

邊個話女人唔做得皇帝?
以中國人唔怕核突嘅基因 隻雜種狗會假意推搪 扮晒嘢義正辭嚴斥責題議嘅人 跟住就大堆黨內外人士勸進 老習勉為其難咁登位
lihkg 班5毛狗呢
呢件事必然係黨內討論過,中共的民主集中制下,討論階段都可以出聲,唔需要懷疑。

而家決議已出,根據民主集中制原則,全黨人都表明擁護呢個決議。

所有不存在你的憂慮。

鄧小平理論並沒有你所謂的言論,鄧小平理論通篇都係圍繞改革開放,國家發展之上。
但新加坡國會選舉都係人民行動黨獨大,反對派得幾席
連袁世凱都唔俾
習大大咁做最主要目的係想點?
確保政策方針得以繼續有力執行,尤其反腐敗問題。

必須要係呢10年-15年,將規矩確立。

優美同志果然深明習近平新時代中國特色社會主義嘅精粹

只有集權如金正恩先可以解決腐敗問題
唔洗亂作嘢,中共的政治體制同運作模式,我已經多番講過。

同金正恩根本不可能相比,佢一人獨治。

習近平主席,亦都只係黨國的一部分,並非隨心所欲。
其實你又知金正恩係一人獨治?
人地都係全國上下一心咁支持架喎
金正恩都係黨政軍一齊支持
咁即係習大大同金正恩都無分別啦
兩個都係行社會主義
兩個都係全國一心支持
兩個都係黨國既一部份,並非隨心所欲。
因為金正恩的老豆係金正日,政權父傳子,金正恩毫無行政經驗就直接做領導人。

習近平主席就從基層向上,一步一步通過制度及選拔到今日。

你都on9
朝鮮勞動黨嘅各個委員長係黨內共識決定,以多數表決制係各委員例如中央政治委員會以及全國中央代表大會會上決定,並以一人一票嘅普選方式決定最高人民會議議員

北韓同中共嘅架構非常相似,北韓甚至有丁點“民主”添

btw,你咁擁護習近平但係連習仲勛係邊個都唔知?夠膽話人係基層?睇怕你連太監都無得做
使撚咁遲至知
佢上台個刻一早講過條友根本就推緊自己稱帝
而家人大舉手咪簡單直接
點解仲要搞咁多野
成班正係識恥笑
真係以為香港已獨立
衰野唔會燒到香港

苦笑呀戇鳩仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞