未來10年係BNO生死存亡既關鍵 ── 90後年青人對BNO既觀點與自述

318 回覆
253 Like 23 Dislike
我本人 80 年代中出世 , 都總算叫做享受過當年港英年代既香港係有幾美好 , 記得小學既時候上社會科一直都教我地守望相助 , 當年既香港人真係好友善 , 鄰里關係好好 , 而家點解香港人咁冷漠 ? 都係多得班支那人

有時都佩服班 90 年代出世既巴絲 , 97 前都只係細路仔 , 未知中共有幾仆街 , 亦唔知當年既香港風土人情 , 還好 , 香港既教育仲未完全倒退 , 最起碼你地成長之後睇得出咩係對或錯 , 唔會比中共洗到腦
次次見到人有BNO就好撚嬲

利申98年3月出世
如果淨係想揸bno走 會唔會唔用90後署名好d
畢竟都有2班90後冇bno
不過英國政府極其量都係出下聲明 中國就話唔好干預內政 無啦啦都唔會開放移民權啦 要講政治亂 歐洲仲亂 一陣開左比香港又要開埋比其他國家 邊收得咁多
如果淨係想揸bno走 會唔會唔用90後署名好d
畢竟都有2班90後冇bno
不過英國政府極其量都係出下聲明 中國就話唔好干預內政 無啦啦都唔會開放移民權啦 要講政治亂 歐洲仲亂 一陣開左比香港又要開埋比其他國家 邊收得咁多

居英權先岩
直布羅陀好似都仲係英國殖民地
入面d人應該都係揸bno
689真係分水嶺
加埋習近平要全面管治
一國兩制提早玩完
直布羅陀人係拎BC
得bno咁慘
之前溫水煮 , 而家用漒水
樓主態度幾humble
篇野有條不紊,寫得唔錯
我奉勸揸BNO既90後去英國參軍入籍

最後一道逃生門。自己卜心
英國佬問你 收你有咩着數?
咪再咁蠢啦 你仲幻想歐美國家就係崇尚人道?
無利益 Who cares about you little pest

權貴就係權貴
皮膚咩色嘅權貴都係一撚樣

唔同嘅係平民 如果歐美人比中國人更易欺壓
歐美權貴比中國黑暗一百倍都可以

窮與富 弱與強 永遠都係勢不兩立
人與人之間有分別就會有唔公平 就會對抗
連登仔好天真好傻
留名
所以我只能夠係井底呼救
希望有好心人路過幫幫手
如果世界好似你咁講既
或者我地只能係無聲中消失
BNO持有人一日唔團結起黎一日都唔駛諗平權 , 不過如果你係聰明老鼠就知道2019個陣BNO又有機會搏大霧走人
咁收d 難民有咩著數先
我都睇到
收難民好似係歐盟政策
呢樣都好似係脫歐既原因之一
點搏大霧?more

利申97前出世但屋企人冇幫我拎bno,我希望bno 唔好平到權如果唔係我一定憎我老豆老母成世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞