未來10年係BNO生死存亡既關鍵 ── 90後年青人對BNO既觀點與自述

318 回覆
253 Like 23 Dislike
Thanks 巴打, 我10幾年前搬屋時唔覺意放錯入垃圾堆丟咗,遲d都可能續返。
You better renew soon as the cost of a British passport is going up on the 27 March 2018.
有冇諗過係97前出世但屋企人冇幫你申請既人既感受

利申: 屋企人自己有bno
Have you check your HKID card?

You may be included in your parent's BN(O) passport.
有冇試過身分證大法
child填左0
係咩黎?
You look at the 'Date of Issue' on your HKID card, you will see when your first ID card was issued. (01-79) - means January 1979 for example. If your HKID card was first issued on or before September 1997 and you were under the age of 11, then you are very likely to have a BN(O) passport.
錯啦!直布羅陀人係全部都有BC㗎!
你睇謝偉銓條仆街選垃圾會都唔肯放棄居英權就知佢有幾咁愛英國啦!
垃圾BNO
利伸:我冇
11-98
睇到個心好酸
希望BNO有日可以平權
你會唔會高估咗?
如果叫港豬去英國某個山卡啦地方,乜Q都無,又真係有幾多人肯去做開荒牛呢?
一入嚟有勁多post都係show blocked user 就知一提bno 就五毛亂舞
總之每逢有bno/bno平權 post就會有班失敗撚, 話你係港蝗撚 同埋 英國早就放棄你撚 響度宣揚失敗主義;係,響道理上英國人當然可以當bno只係一本普通嘅旅行證件,但如果事事都唔去爭取嘅話,又點知最後爭取唔到? 如果你拎住任何身份去其他國家好食懶非,任何國家都會當你係蝗蟲;好多嘢唔去發聲、唔去關心、唔去付出,人地又憑咩要俾機會/權利俾你? 香港攪到而家呢個地步,除咗要多謝啲既得利益者,往往就係類似呢啲想法令香港步入淪落。我唔會武斷話呢班人係同一班人,總之唔去爭取就唔好指意人地會俾任何嘢你
bno去印尼唔洗簽證
前年去過兩次
Bno90後
push
上個月都唔洗,你就話最近
你不如話尋日開始
擺明鳩up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞