父母嗌交 老豆寫咗句對聯 點駁返佢

502 回覆
2455 Like 25 Dislike
唔講咁多 即刻駁嘴
你老豆咁好文彩,應該冇得救
情生生 愛生生 緣生生 生不帶來
名死死 利死死 權死死 死不帶去

始終同我想表達嘅意思有啲差距 有無人執下
利申:無理平仄
屌你老味,新年流流,生生死死,對條撚咩
天天天晴,天天天晴,天天天晴,天!天!天!晴!天天天晴,天天天晴,天天天晴,天!天!天!天!天!天!晴!晴!
未有高手對到而字 世伯好波
嫖樂樂 賭樂樂 獨樂樂 樂不思蜀
幼恨恨 老恨恨 妻恨恨 恨錯難返
橫批:回頭是岸
利申9對
兒思思,母泣泣,父嘶嘶,家嘈屋閉。
愛樂樂,情樂樂,人樂樂,歡樂滿家。
橫批:愛要行動。
兒思: 古巨基「愛得太遲」
無理意頭嗰啲
純粹想講 做到家人嘅情、緣、愛係得一生
權、利、名呢啲係死嘅 來生都有得追逐 唔應該咁介意
冇人對埋句
今年的對聯
暫時冇完美對聯
我上等將軍展現一身虎膽
情愁愁 愛愁愁 財愁愁 愁多夜長
罵休休 思休休 行休休 休生養息
共渡難關
情空空,愛空空,錢空空,空手而回。仇滿滿,恨滿滿,苦滿滿,滿載而歸。橫批,年年難過。今年的對聯

身虛虛,心虛虛,人虛虛,虛幻而存;
氣盈盈,神盈盈,物盈盈,盈滿而喜。
橫批:時時知足
修合無人見 存心有天知
癡線
:我
:老豆

話說我就覆咗佢,之後...

:國先行,有國先有家。
:家為重,成家後建國。
:國為大,國家國家。
:先顧家,保家衛國。
:我明。

-----------------------------------

:人長久月長圓春長在,家永睦心永富福永生。
:光陰短人情長青春在,點滴恩那有怕千年報。
總算有玉
每次有呢類post 就發現一部分會員除左識射精同扑野就乜都唔識
呢句最好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞