父母嗌交 老豆寫咗句對聯 點駁返佢

502 回覆
2455 Like 25 Dislike
是咁的,老豆老母嗰個年代嘅婚姻都幾求其,可以話女方願嫁、男方願娶,就成婚。

咁老豆嗰邊就成日蝦我媽話佢窮,嫁過嚟係為錢,老豆又唔太理我媽,又唔太顧家,呢排成日嗌交,琴日終於大戰咗埸,咁大家冷靜咗之後佢就喺家族群send咗句:「情空空,愛空空,錢空空,空手而回。仇滿滿,恨滿滿,苦滿滿,滿載而歸。橫批,年年難過。今年的對聯。」

點可以對返佢 同埋説服老豆顧家啲 令家庭和睦啲
請出招

鳩短短 命短短 腳短短 短小精悍

橫批 餵我唔飽
留名等睇連登仔促進家庭和睦
唔拆散人地頭家都偷笑啦
完全搏唔到 你老豆好神
Ok喎
對穿牆
情空空,愛空空,錢空空,空手而回。仇滿滿,恨滿滿,苦滿滿,滿載而歸。橫批,年年難過。今年的對聯

子又有,女又有,家又有,有家有室。金長缺,銀長缺,錢長缺,缺食無衣。 世世不見
人重重,家重重,國重重,重責難捨。
權輕輕,財輕輕,名輕輕,輕描淡寫。
橫批:焉分輕重
妻貧貧,子貧貧,心貧貧,貧嘴薄舌。恩富富,愛富富,靈富富,富貴尊榮。
你老母,你老母,你老母,屌你老母。
你老豆,你老豆,你老豆,屌你老豆。
是咁的,老豆老母嗰個年代嘅婚姻都幾求其,可以話女方願嫁、男方願娶,就成婚。

咁老豆嗰邊就成日蝦我媽話佢窮,嫁過嚟係為錢,老豆又唔太理我媽,又唔太顧家,呢排成日嗌交,琴日終於大戰咗埸,咁大家冷靜咗之後佢就喺家族群send咗句:「情空空,愛空空,錢空空,空手而回。仇滿滿,恨滿滿,苦滿滿,滿載而歸。橫批,年年難過。今年的對聯。」

點可以對返佢 同埋説服老豆顧家啲 令家庭和睦啲
請出招

鳩短短 命短短 腳短短 短小精悍

鳩 腳 命咁排會好d
兒傷傷,母傷傷,父傷傷,傷心欲絕
日長長,年長長,命長長,長相廝守
情急之下罵左句: 臭你又奶!
射精精,含精精,呑精精,精盡人亡
橫批:時時忍耐
做功課啦
天茫茫,意茫茫,路茫茫,茫茫人海。
心清清,慾清清,愛清清,清茶淡飯。
橫批:相愛很難。
諗完對聯 好諗下搞離婚個d啦 send出去都僵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞