父母嗌交 老豆寫咗句對聯 點駁返佢

502 回覆
2455 Like 25 Dislike
是咁的,老豆老母嗰個年代嘅婚姻都幾求其,可以話女方願嫁、男方願娶,就成婚。

咁老豆嗰邊就成日蝦我媽話佢窮,嫁過嚟係為錢,老豆又唔太理我媽,又唔太顧家,呢排成日嗌交,琴日終於大戰咗埸,咁大家冷靜咗之後佢就喺家族群send咗句:「情空空,愛空空,錢空空,空手而回。仇滿滿,恨滿滿,苦滿滿,滿載而歸。橫批,年年難過。今年的對聯。」

點可以對返佢 同埋説服老豆顧家啲 令家庭和睦啲
請出招
留名等睇連登鬼才出手
留名
lm睇高階駁咀
下雨天留客天人客人我留不留
即刻搏咀召喚
Uncle 好有才華
做乜鳩
唔洗駁啦,send呢張圖俾佢就得
屌屌屌屌屌你老母陳庭佳陳庭佳
真心有才華
即刻駁咀!
幾得意 推
「仇空空,恨空空,苦空空,空手而回。情滿滿,愛滿滿,錢滿滿,滿載而歸。橫批,年年難過。今年的對聯。」
將空同滿調轉send返比佢咪得 一念之差而已
代佢講聲多謝
如果你老豆真係有錢 應該唔會咁介意你老母嗰邊冇錢
1句屌西個陣唔見妳咁講
就完啦
好公整啊
是咁的,老豆老母嗰個年代嘅婚姻都幾求其,可以話女方願嫁、男方願娶,就成婚。

咁老豆嗰邊就成日蝦我媽話佢窮,嫁過嚟係為錢,老豆又唔太理我媽,又唔太顧家,呢排成日嗌交,琴日終於大戰咗埸,咁大家冷靜咗之後佢就喺家族群send咗句:「情空空,愛空空,錢空空,空手而回。仇滿滿,恨滿滿,苦滿滿,滿載而歸。橫批,年年難過。今年的對聯。」

點可以對返佢 同埋説服老豆顧家啲 令家庭和睦啲
請出招

鳩短短 命短短 腳短短 短小精悍
我阿嫲睇唔起人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞