補咗yy lam半年覺得中咗伏

387 回覆
1022 Like 92 Dislike
講教書講技巧 徐永豪真係贏晒 係輸在間補習社on99
屌 聽講當年佢考試個一日post第九味個答案出來 結果俾人質疑到delete左 已經搵唔返佢個答案啦 好撚柒成件事
又要威又要戴頭盔
考dse個陣我朋友狂溫YY
我笑鳩佢信邪教

最後佢4 我5**
個人覺得佢以前勁唔代表依家勁
佢講到咁勁,佢又唔出去考下?
同公司化學個個好似年年有考,
呢啲先叫證明自己既實力
教開理科都唔難5** 因為有實際marking
中文好撚難考到
利申 得5*
補左四期,inbox問問題冇覆之後就冇再補
無方向溫 結果就仆直
你點知
原本學校估我拎2 作文明明背晒佢d文 搞到1左 reading佢比我個d exercise 全部有做 加對答案 再佢本書最後個答案點樣得出黎 都有睇 仲有佢本野 期期都有篇文佢話期期都睇你既語文根基會好好多 我真係期期都有睇 個part 好似叫咩 語言自強定唔知咩7野。 結果我 閱讀u撚左 我睇到個分 當堂 呆撚左 心諗 屌你啦我又唔係懶 係paper 3 叫做有用d 真係拎得番出黎用 paper 4 我又係有去佢個d oral practice 比埋50 蚊定100蚊按金 明明佢隊team d 人估我坐底有3 努力少少會有4 點知又係1撚左 係綜合好少少有個3
睇你講淨係跟佢課堂咋喎
文又唔交 綜合又唔交 說話又得練一次我估
你覺得憑咩考得好
文我有作 晒dse既past paper 綜合就只係做過 最新個份demo 因為考個年岩岩新制 說話去過4 5 次到

dse最後悔係晒咁撚多時間係中文到 早知唔撚溫中文反正都係1 不如用多d時間溫其他科
小弟上年就去咗條友個5**聚會
屌你根本八成人都係最後一年/幾個月為咗心安走去補
班友本身中文底已經極好
YY只係要嚟定下心
所以唔好迷信咩5**學生最多啦
一嚟報讀人數多 基數大
二嚟唔少勁人都係為心安入去讀 製造咗個假象出嚟 等你以為自己都可以拎到粒星

留返d錢 買杯starfucks 跟手睇多幾本書 乜叉吶喊,圍城嗰d好過啦
補咗一年,上堂訓覺,最後5*, 應該係因為訓果陣吸收到天地靈氣
點解啲人可以當佢神咁拜?

有冇人可以解釋下?

利申:冇補過
閱讀u
補左Tsui Tsui 1年 綜合5*
平時俾學校miss predict綜合得3-4
中六補左半年,平時起學校閱讀一向都係合格/唔合格邊緣,補完都冇咩認真睇啲note ,只係操文言文,最後閱讀5左,反觀啲friend 中四補,好努力溫佢啲野,最後2,3,我覺得有嘅佢啲方法唔係冇用,而係有時溫得太多會將自己迫左入死胡同,唔識跳出去諗其他有可能既答案
讀成點?
yylam係舊制產物,以前AL d人文學根基深厚,柒極都可以出口成文。可惜現制DSE同以前唔同玩法,再加上考評局(出卷老師) 大多討厭依家果d名師嘅教法,所以一定唔會按住佢地教咁出。 但係,依家DSE又想恢復CE果種範文制, yylam又有排賺
利申, 向來最憎呢種敗類,覺得佢呢種教法教壞, 不單教唔同, 仲反而令人更討厭中文, DSE全卷5, 綜合oral 5**, 炒閱讀
叫yylam落場考都未必有5**
今時今日仲有人當佢神咁拜
欣師必勝
作文背到 唔好害撚死人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞