補咗yy lam半年覺得中咗伏

387 回覆
1022 Like 92 Dislike
俾錢佢地印notes
欣師出哂名
上堂齋吹
我上完佢789月已經覺得好伏
10月即轉人
而家我都好肯定無轉錯人
佢面對10種題型有20種skills 你溫得曬咪有用lor
老套啲講句 語文依家野要浸出嚟
咩雞精 咩notes 雖然係幫到少少 但唔多
補半年 唔好期待有咩太大既進步啦
巴打補星期幾?
有補佢 綜合同說話都5**
唔覺你地講到咁廢
佢教reading話冇技巧 笑撚死人
教說話又冇技巧 屌 咁補來做乜野
教作文係咁chok樣讀文 仲要間靚字靚句
返到屋企完全唔識溫
中文其實唔使補 +1
利申中文5** 除咗作文比較廢得5 其他都5**
淨係中五升中六個暑假係咁依上咗一個月Arthur kho,之後覺得無用就唔再補
咁實際上reading真係無技巧
最多係教下你點捉考評局心態
最緊要都係睇得多文 做得多 語感夠 先可以係短短一個鐘理解篇文同答到最有可能嘅答案
唔明點解個個話yylam伏嘅人都係話佢筆記太多
有叫你背哂佢咩?準備得多啲俾你 你自己揀嚟溫咋嘛
俾得少嘢你又話hea 俾得多又話太多 想點
同埋佢話做得多就識的確冇講錯架喎 呢個係事實
中文點可能好似數學咁俾個program你就可以通行天下
咪又係做多啲拎個感覺

利申補咗3年 5** 好撚高分嗰隻
中文真係靠自己記例子同埋翻學做paper搵技巧。
未補過yy
卷一5* 卷二5 卷四5 卷五*
卷五5*
中文根本唔使補習

利申作文說話5**聆聽5*
你估個個都為咗拎中文好成績咩
我補恩師都係為咗恩師杯珍珠奶茶
補過佢但我資質應該太差 補完即炒綜合 未補仲合格 明明溫曬佢D筆記
我身邊無人廢既補習會變高分
係高分唔洗補都高分
利申5*
護犬主出黎啦
補yy好有用咯!!特別係綜合同説話,佢俾勁多exercise 你做,如果認真做囇一定升grade,說話技巧又正。
利申,2017dse中文說話5**
yy打手全面入場
本身中學中文全部第一 交過篇文比佢 炒左
心諗WTF? 最後DSE作文都5左 結論佢係垃圾
補yy好有用咯!!特別係綜合同説話,佢俾勁多exercise 你做,如果認真做囇一定升grade,說話技巧又正。
利申,2017dse中文說話5**

升上大學無變到喎,叻女喎仲保持小學雞思維,比個叻你!
讚佢就護主 神邏輯啊你
補過幾堂,跟佢個套做mock卷反而唔得,用返自己個套去考DSE第九味最後5**
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞