補咗yy lam半年覺得中咗伏

387 回覆
1022 Like 92 Dislike
之前有新聞講過佢有幾個單位幾個舖位啦
真心已經唔憂下半世
e+
L
Dse
本林場必備厚過本字典 刨都刨唔切啦 落黎掟暈同場其他考生少個競爭對手仲有用過你拎黎睇
攞*
手殘柒左
details?
AY= Andrew Yim?
500正評
真係要補我覺得私補等人針對執你啲問題仲好過一味死背佢啲notes。
有朋友本身夠分入大學,就係因為中文2左,但佢補左yy一段時間仲要好勤力
【轉貼自某Secrets】

林溢欣呃騙到家 攞一的你痛嗎 補中文佢吹到無敵最堪誇
連沒有三也不怕 死幫YY保駕 天天補佢只想星星抱回家
臨尾分數化菜渣 驚慌得似啞巴 追星燒錢燒到墳場才害怕
凝望佢筆記一眼 他朝終必火化 中文底衰補YY需要代價

名師只得那張口 靠吹水便能任佢擁有 要擁有必先懂擺佈使眾受
胡亂授教扮熱誠 而荼毒洗腦未停 誰能憑愛意去替學生解咒
何不把YY優秀 假設是來自你虛構 教啲嘢通通翻炒也不厭舊
盲目慕拜像柒頭 其實一直自暴其醜 
佢絕不罕有 補中文好嘅恩師 四圍貢都有

神技若果係咁得 請君一覽準則 寫文跟佢可會令你更悲鬱
迷在溢欣裡取暖 應該怎麼規勸 跟風補佢痴筋應該點樣算

人活到幾歲算短 炒中文只有更短 高聲哭喊天意憑誰能預算
沉醉溢欣嘅嘴串 中文失去恩眷 升U之旅一早比一世遙遠

名師只得那張口 靠吹水便能任佢擁有 要擁有必先懂擺佈使眾受
胡亂授教扮熱誠 而荼毒洗腦未停 誰能憑愛意去替學生解咒

何不把YY優秀 假設是來自你虛構 教啲嘢通通翻炒也不厭舊
盲目慕拜像柒頭 其實一直自暴其醜
佢絕不罕有 補中文好嘅恩師 四圍貢都有

你還嫌不夠 我把這盲毛蠢鳩
送贈你解咒
寄調:富士山下(陳奕迅)
哎喲,有狗唔自覺係狗喎
話說當年我考第九味 第一題係要分段
分段一錯就會無晒分 咁我就用YY堆技巧黎睇啦
點知用左15分鐘 分到亂七八糟 佢堆技巧分出黎個結果 簡直自相矛盾
最後我唯有靠自己語文基礎分
放榜閱理5**
佢條team仲教得好同有料過佢
你咁講會開心咪講
多得佢我中文5**岸就上咗 佢又繼續學生過萬月入幾百萬
你地踩多兩腳又唔會影響到啲咩
補佢無撚用
有無人係補tsuitsui
講少少唔講太多,唔想影響人,哩位高人係馬鞍山一間band2 學校教緊,升到學校管理層,仲有教一兩班中文科。
閱讀理解真係無技巧,只要睇得書多連卷都唔使操,我無補習無操卷齋睇得多小說散文閱讀理解都有五星星
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞