補咗yy lam半年覺得中咗伏

387 回覆
1022 Like 92 Dislike
未補過,想問補呢d幾錢?
中文on9 科 特別閱讀 考運多過考你識唔識
但作文有用
佢好在多5** sample 等你知d on9 marker 覺得咩係好
例如 寫到懶有道理咁 用多d咩時空倒「罪」 寫作手法 擬聲呀果d
當年25223
已經好多年前 唔知會唔會outdated
中文根本唔洗溫同補習

平日睇多啲書就得

利申:中文五星星
中文補黎都嘥氣 ,平日睇多d小說散文浸下提升語文水平好過啦

利申:閱讀作文綜合5**,全卷5**
補中文係補考試技巧,你個底差都係冇咩用
連登一年n度既吹水大會正式開始
琴日先見到 天皇平民式吃麵
之前中六補佢
佢自己堂上坦白講 而家仲有3個月就考
佢同你講個個補佢既都有5** 你都唔會信
中三四仲可以慢慢同你浸 得返3 個月冇可能2變5
洗撚補呢啲垃圾 利申 5**
屌佢老母 補左佢1年半 考左個1出黎
好在有父幹 依家讀緊 uk 精算

垃圾中文科 垃圾yy lam
學好中文真係完全唔需要補習,送錢畀人洗做乜
所謂既技巧全部都呃人
語法冇錯就已經贏一大半啦,加油啦

利申:大學主修中文,而家靠支筆搵食
補佢真喺好無謂, 人哋勁喺因為佢讀咗咁多年中文, 語文根基好, 啲note又全部有人同佢一齊整一齊傾。 但你就妄想補一陣就可以學曬佢咁多年咁多人一齊累積嘅所有嘢。 補完半年都覺得 完全 無用嘅好大機會喺你本身學習態度/學習方式都唔啱自己。
識唔少補撚完又係得個2或3
唔撚補唔溫果啲又係2或3
補呢啲名師其實都係求個安心
啲人心態 我比錢補左亞古獸嘅堂 一定考5或者5*做才子嘅。
收皮啦 要攞2/3你平時有上堂已經夠
唔撚駛哂錢比隻亞古獸
中文合格率低有兩個成因
一,出卷班人on9
二,做卷班人又傻傻下

成件事除咗係用中文考之外,同中文無乜關係

咪撚咁傻豬仲要俾錢人教你貼題教你思維啦,話明tips嘅,一張紙講撚晒啦洗撚寫幾廿本書。思維依啲考之前先訓練就死緊啦 咪鬼日日對撚住個個電話上連登打機,真係睇吓書,同真人交流吓仲平過你俾幾皮嘢佢考一個試
Ra
同 個補英文既 罰抄陳 有無得揮
唔洗補架喎

利申:中文5
中文依一科放咁多時間落去其實冇用
好考臨場發揮, 放落其他科仲好
利申 學校predict 3 , 最後有5*
之前補過一排 完全冇進步過
啲書厚到仆街又唔夠精
感覺上補佢拎星個啲係本身已經好叻嗰種
補唔補佢都會考得好好

利申 可能係我真係唔夾佢掛
補習真係睇人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞