補咗yy lam半年覺得中咗伏

387 回覆
1022 Like 92 Dislike
前幾年補佢係到打晒飛機話貼中題
之後轉個頭又話自己唔賣貼題
但係講完冇耐又話你睇下依題貼今年個題幾似啊
屌佢啦
有咩好呃 你情我願
本身咁補語文已經... 仲要係大型補習社
計埋上左岸大學雞夠多啦掛
元朗staff閪撚過太子啲staff好多 對比之下覺得太子個啲無咁閪
堅係廢
歌都有得唱

林溢欣 為何又要害人
傻人重比錢上堂 考得兩分
喂林溢欣 為何又要扮神
為何你教書當我敵人滿淚痕

來排籌盼望收獲 食唔安都訓唔落
為何總每日公開晒命收靚最多
大門外有死忠 殘忍要重頭學過
Level Two Level One (又?Two, 又?One)
無奈重新考過 考試這折磨 (何以難關終於走過 卻陣亡?)

無法講 無法講出我們綜合何以衰左
由你講 陪我溫書搞到寫錯更多
難得可以重讀 何以我又再喊左
如果yy真有療效
誰怕學習更多
卻又教錯

唉林溢欣 隨時做我敵人
林場望天書 考完得不到分
若無助上U 為何扮解苦困
寧願在自修室裡試前拜定神 (無能渡眾生的你為何 要扮神)

明明很冀望補鑊 為何欣師變成禍
為何只顧住溝女去賺錢不怕多
傍惶面對分紙 而燈塔從無認錯
離場後 又報科
又再重申比錢消費 別說謊

陪我講 陪我數出最後壓力誰爆得多
誰怕講 沉到谷底的我出晒暗瘡
零分 可以重讀 唯怕 到最後也U
如果欣師真有療效 誰怕報讀更多

同我講 同我解釋marking最後誰對得多
無法講 無非欣師已失去了能力觸摸
名師 可以唔認 肥佬 卻避不過
如果重讀太沉重 別再比錢上課

全部一 前路又丟低我
人地在溝女很忙 不需再call
And shall we talk 全年白補一趟
遺憾地那刻分數突然急急降
真心
佢一句閱讀無技巧
有技巧嘅係呃人
做得多就得
做得多就會識
即刻覺得中伏
要轉番番之前補開果個
食回頭草?
而家補習剩係睇video都咁撚貴
元朗算ok啦 幾好禮貌嘅 個樣少笑啫 有時見個staff會同啲同學仔講波

Between今日有個新staff都幾靚仔
你講太子?
補咗yy 半年
就快考dse
發覺筆記好L多
好L厚
超多tip題
超多書仔
見到堆書山即刻唔想讀
技巧好似無乜學過咁
上堂成日叫做多啲past paper
睇多啲文例就可以去考試
e+溫書先覺得好伏

有無巴絲有同感?

見到堆書山即刻唔想讀擺明你問題啦 你補邊撚個都死
收到yy lam一杯野飲就當哂欣師post ig做打手 好撚感動呀
元朗
Retaker.. 第一年補晒佢咁多期+本身中文底幾好 band1學校都有頭幾 最尾得4
第二年冇補佢 淨係瘋狂作下文 做下閱讀卷 連綜合說話都冇練過 睇下綜合啲範文就去考 5* 買返份卷返黎睇 爭0.6定0.8分就5**
唔係想show off定係乜 純粹想講dse中文科真係好撚on9 狗也不屌 根本係7成靠運 3成實力
最後我想講 佢本死人林場必備厚撚到咁邊個會溫得晒呀?
補左一期走左lur
Yy愈做愈hea
今年聽聞仲有2大冊
低Q能
真係點讀
好認真,如果你覺得自己未必合格,我冇乜意見,但如果你知起碼有3,咁真係唔好浪費時間,自己溫下pastpaper已經好夠
試完丫丫先知乜嘢叫中伏
咁先發現原本上緊果個係堅好
有3唔使補啦
夠入U得啦
要3都係為入U
5**不是我杯茶
原本係補邊個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞