香港人有得移民好走

223 回覆
455 Like 27 Dislike
認同。班連登仔無能力走賴地硬啫。走得到都有少少希望,你話外國點難我活,大不了頂唔順咪返香港。

仲有一聽人走就屌人怕死嗰啲仲戇鳩。尤其有仔女梗係走啦,仲留喺度把托俾人洗腦咩。

未申:無能力走
家下政府投資移民門檻要求高好多 又係班大陸仔

利申 楓葉國
你肯定未出過國啦柒頭
一個二個話移民回流死全家
自己又係用緊同樣方法走
笑撚死
家陣加拿大有50萬香港人 已經有好大勢力
不如香港人全數移民加拿大 喺加拿大建立一個新香港仲好
可以另起爐灶 建立新香港文化 又保存到粵語文化
好過留係香港慢性死亡 咩野都保留唔到
其實已經有60萬至70萬
所以d人話咩俾人歧視 文化適應唔到根本唔使驚 喺溫哥華點講廣東話都得

當年英國人法國人喺同一個體制下可以以兩種唔同文化語言殖民加拿大 香港人一樣可以後來居上 成為第三個殖民者 以粵語文化建城
其實人哋猶太人做到喺澳洲一樣有自己社區,仲有只可以猶太人先可以讀嘅學校
上面冷靜啲啦

移民第一步
穩定生活第二步
拉襲當地人關係第三步

排華事件歷史上好多國家都有
計劃定到時要走去邊度避火頭就好

總知有能力就走 唔好比香港人絕種換血
撫心自問,我做唔到放低屋企人
我都有念頭移民,自己將來可會能會好d,但真係唔想一年先見得屋企人個一陣,每次見佢地又多左白髲
咁你就哈好叫春。留響香港乖乖等死
驚外國融入唔到係因爲你心知自己無錢 又無技術
認清自己咩料再考慮後路最實際 無謂發白日夢

有時見到d大陸同印度窮人 無錢但捱得又敢括出去移民 就知港人嬌生慣養好快畀人淘汰🤷🏻‍♀️
你自己第日無屋企人咩,你嘅仔女呢?
咁都叫叫春
希望有仔女,但呢一刻我未做到為下一代放棄上一代
你父母對你好一樣會想你對仔女好,我老豆老母都係咁話,洗咁多錢俾我哋細個去外國就係等啲後代唔洗擔心俾共產黨統治
你父母都唔想粒孫比黨統治
就唔應該冇付出之下返嚟收割成果(假設獨立到or其他野)- What are you going to harvest? Death and destruction?
留底嘅係真香港人 堅守自己嘅地方
共產中國有非漢族市長省長未?有

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%B8%83%E5%B0%8F%E6%9E%97

However, in China, the position of 省長 is less powerful than the 省委書記!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞