香港人有得移民好走

223 回覆
455 Like 27 Dislike
咁你比人打咗未
仲話我心地唔好抵比人打

嘩大佬,問個問題啫
仲惡撚過共產黨好似踩到佢個玻璃心咁
真係唔知邊個先係心地唔好
你去中環or是但 搵間大學 campus入去行下 化曬濃裝 短裙 過膝長靴 入面襯對呀婆絲襪 又或者著到成隻雞咁嗰啲呢 九成九係大陸閪
事情已經發展到這一步,如果有人還要相信自己的聰明,那就太像維也納的猶太銀行家和解放區的開明紳士了:前者在毒氣室門口嘲笑愚蠢的同伴不懂政治,以為升官發財的納粹黨人不可能像街頭混混時代一樣不講理;後者在批鬥會上高呼毛主席萬歲,死到臨頭都堅信少數幹部不講政策。

WELL.......
香港回歸係大勢所趨,冇得變。
要走快d走,唔送。
去到外國比人歧視做二等公民。
係外國比人歧視做二等公民好過係香港比人歧視做5等賤民
你收皮啦,咩叫無付出收割成果?依家你呢啲鍵國派有咩成果?喺網到9噏幾句就諗住有號召力?你無學識無論述無錢,你憑乜嘢叫人哋俾你點?每個人都有自己盤算同適合嘅崗位,而你呢啲不學無術嘅人,就算去到革命打仗,你都只會係一隻卒而非運籌帷幄嘅主帥。你睇吓人哋北韓間牒都要嚟香港學廣東話,日本領事都要學俄文,你條76連敵方語言又唔識,盟友語言又唔得,你除咗喺前線仲有乜用處?
你又話要搵外國朋友,依家就係逃兵,媽呀有人好矛盾
我都想!
冇錢
同意你講法 但事實係大把人拎完外國戶藉就番黎香港做野
仲WFC香港政治 覺得班人搞搞震
實際上冇可能做到你講果句

最典型係班後生仔 (20到30幾歲)
拎完番黎就話香港都已成定局 搵多10年錢好過
但佢地心底入面都知香港唔應該係咁樣 只係唔想出聲
反捐血
去到外國人哋都唔當你係人啫
邊個國?
香港政府有當香港人係人
一件衫就分到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞