香港人有得移民好走

223 回覆
455 Like 27 Dislike
猶太人係以色列獨立戰爭之後先返去
算唔算收割當地猶太人付出
猶太人直頭收割喺外國出錢出力嘅外國猶太人付出忝
其實除非你對當地有咩貢獻啦 否則移民過去真係同啲蝗黎香港無分咩 當地人一樣咁憎我地 同樣會學得我地去爭奪佢地既資源 倒不如諗吓香港仲可以點救仲好
(P.S 其實我真係好中意香港 每次一去到維港同機場呢啲地方都會讚嘆當年英國政府留比我地既野 好靚 靚到我真係會起晒雞皮 同埋我明知啲人講蝗語我都會堅持講廣東話先 因為我係香港人 我愛廣東話 廣東話係我first language )
嗰啲猶太人就係走唔到嘅猶太人
有班(幾百至千)猶太人坐船去美國,點知俾美帝全部遣返德國,跟住入曬集中營,美帝二戰黑歷史之一,所以要走好快d
對鬼佬嚟講咪又係黃皮 基本上未來大家去到邊都係二等公民 你話我灰撚鳩諗法都好
有錢嘅喺香港好食好住,窮嘅又走唔到
外國做五等公民都好過係香港做三等公民,起碼你有交下稅都有返d福利(美國除外),英國咁撚廢NHS都唔洗錢香港有乜
快撚d扯啦,唔走正衰仔 ,反正你地成日嫌香港人多,你地移哂民我地就唔洗咁逼
我自問做唔到
見住屋企人老心就諗其實重有幾多日子陪到佢地
已經移左民?
想走冇得走

香港根本冇得救
唯有等中共好似蘇共咁自然倒台
好忍心
移民=自殺
中國人係國際間會變得越嚟越乞人憎,而鬼佬唔會分到你係支那人定香港人。反華情緒高漲時,一定冇可能獨善其身

閣下平時出街應該著到成個大家食個老細咁撚樣
轉緊風向啦
冇理由用自己未來陪葬。
佢地生活喺凸區又唔算太唔開心,而且佢地係大中華膠。
你唔反抗都要返去支那
除非你同外國人一齊排支
睇下香港還返比中國果陣點先
資金已走7成
你擔心移民外國會唔會比外國人憎不如擔心下你有冇能力移到民先啦
講得反華情緒果D肯定冇喺外國生活過,講真班中東muslim狗日日搞風搞雨,主流意見咪又係包容佢地,依家左膠控制緊世界
利申 瑞典
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞