香港人有得移民好走

223 回覆
455 Like 27 Dislike
流利英文 手裡面拎住本法文小說 著衫骨子 真係有d優越感
講緊移民外國仲當咩自己香港人
鬼佬係可以睇樣同衣著分到Chinese 同香港人

利申: BC英國留學10年
香港係國籍?世界杯就開始喇,順便等你自己望吓世界杯歷史有幾多球員係雙重國籍或者係其他人種?
唔通屌人反中反共咩唔好搞事咩

香港人做唔好做都擺撚就
言行可以

(利申: 93移民,一直只俾鬼佬當過係日本人。)
幾時有講過香港衰?我哋係話俾共狗搞衰,你有乜好建議呀,投泛民又唔得,移民去做外國勢力抗共又唔得,你無錢無學識無武力,你憑乜嘢同人講數呀?老豆老母俾錢你去讀書,研究同處身外國嘅社會政策政制,你就嘥9晒老豆老母啲錢走返嚟,你返到嚟做到乜?
咁易移民都唔洗同你係到試連登啦
白痴仔讀吓歷史每次革命海外人士捐幾多錢啦,你唔係以為政府會俾埋錢你對抗佢呀。咁大個人書又讀唔成,終日喺到9噏,你咁撚憎外國講咩bno應該有繼承權,你咪揸火車頭護照囉中國人
我唔撚知佢地分唔分到我係支那定香港
我淨係知呢個世界得兩種人,
一係就心地差,一係就心地好,
你估個個都好似你咁撚仇視亞洲人咩,
投胎唔撚好做香港人阿笨,
人地點睇呢,好睇你自己本身係點,
好似你咁撚樣呢,打柒你先講啦
將來打仗大家都想走
bno係我哋大英帝國下嘅護照,澳紐加都係大英帝國下嘅護照,你揸火車頭係中國人,你老豆老母覺得你遲出世無得做大英帝國子民,俾機會你做返大英帝國嘅人,你就選擇返香港做中國人
洗你講咩

你咁講佢地接受唔到ga
重點係你係中國人,仲係一個不學無術又無錢嘅中國南人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞