沈陣營第九十二期 - 一沽肝腸斷,天涯何處覓支陰

1001 回覆
16 Like 2 Dislike
已開新post,標題由二師兄提供

沈陣營第九十三期 - 沈門同仇敵愾,聲援大師著燈

https://lihkg.com/thread/541312/page/1
夜期跌!跌!跌!
下期會用通街都係處師兄標題,呢次cap低唔使再問
屌你老母
夜期
Molamola
安倍晉三:日本央行出於貨幣政策考量買入ETF

日本首相安倍晉三表示,日本央行目前出於貨幣政策考量而買入交易所買賣基金(ETF),並非為了影響股市。

財務大臣麻生太郎預計,日本央行將採取措施實現物價穩定。
係唔係買債都已經唔work, 轉玩買ETF
師父:為師邊會爆袋, 不過由一個大春袋變N個納米袋啫
真係好撚嬲, 俾人呃左百鳩幾點
我好擔心師傅呀
佢會唔會無錢交二月租要同師母瞓天橋底㗎
其實升得咁急唔回下會唔會唔太健康呢
升得咁急我走左牛我個人仲唔健康呀
係, 要睇住師傅個袋袋健康
師父點會無錢交租,師父每日都有熊
哩兩日十二點半先係開始
識貨
我諗係ETF指數基金盛行關係,變成大資金流向成份股,主動形基金焗跟唔係業績跑輸大市

老實講做基金佬舊年嗰倉冇700,175,賭股嗰類,要贏大市都幾難,跟紅頂白業績好睇,

唔跟都要焗跟,老散又跟風,大戶有錢揾就嚟,互相影響之下資金側埋一邊,其他非熱門嘅冇資金到

咁嘅大牛市望吓好多股票係好少成交量嘅,有啲只有幾十萬

利申: 斷估冇數據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞