施嘉莉破紀錄片酬拍《黑寡婦》迪士尼預計票房將超越《神奇女俠》

250 回覆
192 Like 49 Dislike
你揾條女拍127 小時lo又,睇下拍出黎係咪同1樣野
學Bill burr講,簡單啲,d女權撚夠膽話有咩人質事件/火警/沉船都要男女平等咁逃生先同人講平權
你話地盤前線同火場都男女比例一樣既話,慢慢approah到1 我諗冇咩人覺得有問題
屌,咪講撚左電影票房有時唔一定關演員事架
全球票房第二高的戲係最舊的星戰
咁luke演員點解人工會比唔上rdj呀

仲有呀,都係上年炸,係唔係要拎歷年收入最高的電影比呀

你試下出街問人識荷李活的巨星係識男定女多

仲有你見到個幾位女號召力高咪個幾位要收多錢囉

因為個幾位係女就要全部女都要提高,咁唔係先係真正的唔公平咩

原來唔係個個人值幾多就俾幾多,而係有人值好貴,就同佢同一性別的人都要貴
合理地慢慢提升女演員同男優酬薪地位

依句真係好撚on9
我地從來無主張女演員人工應該比男演員低

你覺得人工最高的女比唔上最高個幾個男的話
點解唔係證明個條女的號召係應該唔比個幾位男低呢?佢唔俾事實真係個班男個個號召力都高過最高個條女架?

格硬為左男女平等,而要男女同價,點知個男真係號召女高過女都要同價唔係先係唔公平咩

唔該真係搵到一個例子係某個女號召力高過某個男但都低d人工先講野啦

Bw比唔上tony就一定架啦,有咩問題,佢高過隊長我地都無出聲啦

同埋講左電影票房唔係=演員號召力架,
仲有JL XMEN收得多撚過 Prof.X 同 Magneto 加埋
佢會話依二條友本身唔同線數
JL同佢同線的男星比係低(雖然唔知點定義為同級,演員又唔係有職位高低)

總之最高的男要同最高的女差不多,第二高的男要同第二高的女差不多先係岩
根本男女平權係一件On9至極既事

女權只係會選擇做男人好處去睇不公平,然後大叫:佢多我一粒魚蛋,唔公平!

而唔會諗下做女人有既好處已經係多緊男人幾百粒魚蛋。

https://youtu.be/Dnyi5u19lt8?t=2m8s
正常,一向都係女人會花多d錢買杉,咁女裝市場大,女模特兒咪可以搵多d錢

商業世界講平等,咪玩啦
Mark Wahlberg點睇? 你哋咁鐘意講例子,唔講數據
我求其指個女明星都贏佢啦,不如Charlize Theron? 上埋Times 100 most influential people啦,靠號召力未?

電影票房又唔等如號召力,咁有咩數據可以量化號召力跀呀?型棍啲就高號召力?咁女人一定唔夠型棍?拍過Iron Man、Thor、Gotg就係高號召力?

或者睇吓其他統計啦
https://www.forbes.com/sites/natalierobehmed/2017/12/13/mark-wahlberg-is-the-most-overpaid-actor-of-2017/
http://www.bbc.co.uk/newsbeat/article/35167833/why-no-women-appear-on-the-overpaid-actors-list
誠如你所講,Jennifer Lawrence收咁高人工係因為佢值,唔係因為佢係女人
或者唔係女人人工低,係大把男演員抬價但根本就唔值
你做乜撚嘢,我咪答撚柒咗你呢件事唔合理囉
其實你係咪肯定女人都鍾意睇CA/Iron Man
攻殻機動隊都已經睇到老態
大佬呀,咪講撚左星戰最舊個集係第二高的戲
咁係唔係代表luke係全球最高號召力呀大哥
奇洛李維斯係唔係比唔上個三條女呀,係人都知個三套戲本身個名係賣點黎架啦,妙麗同gal姐都好d,你唔會同我講rey個演員好撚出名呀,你覺得有幾多人知佢個名?

號召力宜家野一向係無指標架,電影公司唔一定岩架,就好似年輕人都無指標,我覺得18後就唔係又得,你覺得30前仲係都得,但唔會差咁遠40歲仲係年輕人掛

同樣道理你唔會同我講rey個演員號召力比得上一線男星呀,咁星戰8票房都高啦,咁己經證明左票房高唔等於演員號召力啦大哥

點解ironman個d有號召力?因為佢地拍之前唔出名係無,但拍完之後好撚多人認到佢地,有個保證,電影公司有信心囉咁簡單,但都係得ironman特別高炸,講到好似個個都一線咁
電影票房 係 睇到號召力 但講緊既係
星球大戰 唔理男主角定女主角係乜水 d人睇係因為星球大戰個名

你話神奇女俠 都 ok,咁之後Gal Gadot 肯定有得叫高價

而Charlize Theron 擔正既 原子殺姬 Æon Flux 票房都一般
Mark Wahlberg 套 ted 超級大收喎
號召力冇指標,但係你又用號召力高去話男女演員薪酬差係合理,咁成件事都係冇指標㗎啦,都係你有你講,我有我講啫
你搵Mark Wahlberg做例子
咁咪高估左佢囉,佢根本唔值
咁點解你覺得一定因爲佢係男人依估身份特別高呀
鷹眼都話要值更多,咁又因為佢係男人?

你不如證明最top個條女係比得上最top個班男先啦
我夠可以話觀眾入場睇ted係睇隻熊/mila kunis唔係睇mark啦
大佬呀,係無一定指標,但起碼有大約個人氣
你唔會同我講鄭俊x比得上里安納度呀

係你一味覺得票房高=號召力高
你都on9既
乜野你有你講,我有我講
呢度個個人都明白大家所指既意思係乜
除左你
星球大戰未係女性做主角個陣已經出左n集
儲左一班fans

ted係一套新電影

其實你係咪無腦架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞