施嘉莉破紀錄片酬拍《黑寡婦》迪士尼預計票房將超越《神奇女俠》

250 回覆
192 Like 49 Dislike
以色列女人係襟睇啲
你都睇唔出Natalie 老過 Scarlett
可能gal gadot 當過兵,體能fit太多了
班反女權撚反到上晒腦
連登而家真係好反智
屌,講咁撚多,你係有料係冇你唔得既,覺得個價低咪唔撚好拍囉
真係咁重要,個價會唔升?
又唔撚諗下iron man 拍咗幾多集,個號召力幾大
你拍第一套單飛就想同人一樣咁高,咁就叫公平咩
大佬呀
Star Wars new hope夠係全球第二高的戲啦計通賬
咁Luke Skywalker 的演員就要收最高?

女人擔正的戲票房高就等於一定係佢地功勞所以要收最多錢?
如果講既係under the skin個幕,咁叫落到肚?
你唔理你既事,我想bin佢老母C
喂大佬呀,呢個論點你提出㗎咋
好簡單啫
如果infinity war冇iron man冇美隊冇雷神
你覺得仲有冇咁大號召力
我唔知其他最高薪演員有邊個啦
Tom hanks? Leonardo?
咁你覺得有邊位女演員係值得比佢地高人工?
你試下撇開男女問題睇
Robert Downey做左3集單飛,2套avenger同一套CA,全部重戲,蜘蛛俠回歸都要搵佢出鏡去確保票房
你覺得Scarlett Johanson喺marvel既重要性有得比?佢最多咪同美隊同一level
對唔住咁講,號召力最大既演員多數都係男性,依樣係真,可能因為男性本身就比較長青
得罪講句,Scarlett Johanson可以叫價5000萬,同Robert Downey一樣,但你覺得電影公司仲會開套戲?比著你丫,你諗丫,5000萬,比我就寧願求Robert Downey拍多套Ironman,因為有3集經驗,穩賺,而黑寡婦係未知數,要搏,明未

乜撚野都要男女平等既話
你洗唔洗投訴諾貝爾獎性別歧視,女人咁少攞?
世界首富大多數係男人你洗唔洗投訴?
世界最高薪運動員全部男人,洗唔洗提升到啲女足球員週薪去十萬鎊
做咩你唔應我
"一定要用rdj 比?
你唔睇下美隊 雷神 個d幾多"

同埋人地講緊號召力
你覺得star wars 個號召力 係因為個女主角 定star wars個名?

唔好乜9都講到女權主義啦

好似神奇女俠咁,真係由女人帶到個票房出黎,令到人覺得女英雄有得做
今次施嘉莉咪高左片酬囉

當你持續證明到你有號召力 有票房 咪自然會身價上升

咁易一步登天 要睇齊咩
大佬呀,無話唔俾你覺得係有依個問題

咁你都要個論點 好d

依三套戲女人做主角就要全部女人都要高?
你話依三個之後都身價唔上就話姐

咁係唔係有日本球員拎左mvp就一定要所有日本人都要身價上升?

平心而論,我覺得冇Marvel個名大鑊啲
講得好,天啟Hugh jackman 出幾分鐘收最高片酬無人嘈,而家metoo完又要嘈同工同酬
巴打們有冇佢既官方,真係佢本人既ig?
下,我係問點解唔可以男演員號召力高過女演員
如果因為班女做主角的戲票房高就代表佢地號召力高
咁唔通星戰做rey個個號召力高過奇洛里維斯
條link用TLJ做例子真係夾硬到呢
有幾多人係為左rey一個入場呀
講真,以star wars 黎講,我諗好大部分人係因star wars 個名去睇 ,就算唔係,都好大機會因luke去睇,包括我。第8集luke死咗後真係有啲唔想睇第9集
我點應你?你覺得Scarlett Jahanson片酬係俾高佢喎 即係你覺得女性低人工係fair pay喎

認真答,你用女演員最高人工同男演員普遍人工(中高?偏高?唔su)比覺得分別唔大,已經間接證明咗問題存在,完
咪係囉,我敢話下集冇左Rey一樣高票房
神奇女俠如果最多幾集Gal Gadot就有可能去到ironman個level喇
不過到時隨時Gal Gadot會出黎話女權終於贏,無視左個實際原因
女權西就係咁
覺得俾高佢唔可以係覺得佢個人唔值,而係覺得女人唔值
rdj根本係極端例子
唔好話scarjo 你用美隊雷神同rdj比都大分別啦
點解淨係拎scarjo出黎講
何況black widow本身就唔係三巨頭lv既主角
號召力唔夠係事實 冇必要左膠上身victimize佢
事實係男性主導嘅電影普遍比女性主導嘅戲有號召力喎,不論香港定全球都係架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞