施嘉莉破紀錄片酬拍《黑寡婦》迪士尼預計票房將超越《神奇女俠》

250 回覆
192 Like 49 Dislike
應該話如果ironman同bw比,你簡邊個先
無知一問
有無唔係用個人價值去比較既例子?
好似南韓由女總統換男總統有無馬上加番人工?
有無例子係個職位由男轉女就減人工?
乜撚野用女演員最高人工同男演員普遍人工(中高?偏高?唔su)比覺得分別唔大?
美國隊長片酬卻只有690萬美元,鷹眼610萬美元,雷神540萬美元

屌你啦 依家比2500萬施嘉莉
仲唔係比高佢? on9架你?

你睇下施嘉莉擔正既 皮下之慌 攻殼機動隊 個票房
仲肯比2500萬佢仲想點
其實avg2的時候佢都高過隊長同雷神啦
但講出名唔通bw會出名過隊長同雷神咩

己經係因為演員本身的名氣所以高左啦,咁都唔公平?

又唔諗下當時ironman拍個時marvel幾窮
係邊套戲幫marvel起死回生,佢可以話係第一大功臣

特別高有咩問題?
我冇victimize scarjo啊
佢有pay rise係好事啊

1. 我由頭都尾都係論證緊hollywood gender pay gap存在啊 (係有啲太on9嘅直男癌claim,我忍唔到手要去撚)
2. 我本意係講:「”反映男女演員薪酬仍然嚴重不均”係valid claim,唔係”咁都可以拉埋去女權講”」
屌 認乜撚野真啫
好似你認真答就等於真理咁
一句到尾 殺頭生意有人做 蝕本生意無人做
電影公司唔撚肯俾高價就即係佢地唔撚值囉
另一方面就係班女自己都接受呢口價 唔撚係fair pay係乜野?係咪依家邊個無合約精神先?
你不如答我啦,點解四仔係女演員平均人工高呀?

真係愈來愈分唔清的女權撚同豬閪有乜分別
屌你入黎以為睇Scarlett Johansson J圖 點知一張都無 你班仆街又喺度嘈乜鳩

又係拯救伯母時間
如果black widow可以揮低DC大角 WW
咁DC真係無地自容
所以篇報導本身都有問題
次次講親marvel片酬就拎rdj黎講
搞到其他演員個個拍埋去都好慘咁
但佢地唔會望下rdj對marvel幾重要 佢真係一條友救左marvel
拎個極端例子出黎比根本冇意思
套戲2020先出,即係講infinity war之後嘅新故仔
RDJ有份拍既三套iron man票房都高 拍完iron man1仲洗晒底上埋巨星級別 高片酬係正常
Scarlett Jahanson咩成績都無有佢一半片酬 我都覺得偏高
片酬低唔好拍囉
叫唔到價唔好講咁多廢話
電影片酬根本就係藝人個人身價
你不如問下點解個班男人叫到咁高價
屌你入黎以為睇Scarlett Johansson J圖 點知一張都無 你班仆街又喺度嘈乜鳩

又係拯救伯母時間

回歸現實啦,依家佢係咁嘅樣

你咁講日本av都有依個情況啦,點解男優人工低過女優咁多

做生意就係睇現實邊個值就俾邊個架啦
其實唔難
under the skin 全裸,OK呀
Match point個陣好正
照你咁講,周潤發俾人逼食屎都係fair啦

你哋成日話市價、電影公司、觀眾,根本就係倒果為因
第一部電影面世時,女性主義第一波論述都未有,早期電影根本就係男性主導,齋拍男性片,觀眾口味係咁培養出嚟,你哋就奉為真理

你哋覺得男性片好睇過女性片,係因為你哋只會記得好睇嘅片,大多數嘅平庸片係會俾人遺忘,女性片不受重視數量較少,比例上好片亦會少

事實上根本就係而家拍一兩部女性做賣點嘅戲就已經大收,已經講明時代係變緊,電影公司都知食哂兩性市場先係正路,唔會再走大男人主義

根本男演員先天上係冇優勢(可能真係有,等人抛磚),只係靠先入為主先收多女人幾倍錢,咁叫fair?

而家慢慢終於有啲女演員(唔靠攞奧斯卡)追返少少,就已經有人話「高」添啦

香港係女人大哂,男性低賤,唔等如Hollywood性別好平等,女演員係fair play 唔好反女權反上腦
Iron man 2 嗰陣嘅scarlett真係好得
你自己都認左係市場係咁,所以電影公司先決定俾男多啦,咁己經唔係公平問題,係商業問題啦

Av夠係女收入高過男,咁係唔係又唔fair呀
條友選擇性失明 女權真係弱智
不如你答下上面巴打d問題ok?點解av男優人工低過女優你唔出聲?
大家知唔知清水健第一套av要食屎
無記錯人工仲要得萬五Yan
仲要睇醫生都用左二萬Yan

個d咩高橋,三上一拍片就幾十萬定過百萬Yan
咁公平咩
佢連自己打的野都無視
佢好似係做手術縮胸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞