施嘉莉破紀錄片酬拍《黑寡婦》迪士尼預計票房將超越《神奇女俠》

250 回覆
192 Like 49 Dislike
Marvel最近宣佈《黑寡婦》(Black Widow)將會開獨立作,並由施嘉莉祖安遜(Scarlett Johansson)擔正,而其片酬亦大躍進去到2500萬美元(約1億9千萬元港幣),成為荷李活最高薪女星。業界人士更指:「施嘉莉演出《黑寡婦》新片將獲得優厚報酬,迪士尼相信該片(票房表現)會超越《神奇女俠》。」

雖然施嘉莉薪酬大增,但仍然同「Iron Man」羅拔唐尼(Robert Downey Jr. )差成倍,對方有成5000萬美元片酬(約3億9千萬元港幣),反映男女演員薪酬仍然嚴重不均。據指施嘉莉已經簽約,仲想做埋監製一職,最近佢亦有份同編劇Jac Schaeffer開會俾意見。電影預定於2020年上映。
憑乜野?Marvel 6個英文字母?
殘晒先黎拍
雖然話應該一定無死,但無咩期待
冇咩可能
冇錯就係呢6個字母
原來佢同DEADPOOL結過婚
其實佢同Gal Gadot 年齡接近點解好似殘咁多 以色列血統㩒老啲?
佢第一次單飛,片酬梗係低過robert downy,咁都要拉去女權
條女開始老態出現
對波唔襟老
Captain Marvel 就可能賣座!黑寡婦?算罷啦,我去睇Red Sparrow 好過
越老越正
1. Scarlett Johansson出咗名十世
2. 文章講明因為呢部戲,佢係最高薪「女」演員(冇搵其他source,希望單新聞唔係是是旦旦)
3. Robert曾經係最高薪演員,而家都重係十大

咁都唔使拉去女權?
呢d唔知架
就好似Ant-man都拍得好好睇
如果係全盛時期就正
全球過ww根本唔難
北美?諗下就好。
你地唔要我要呀
你睇過?
咪撚on9啦有特技架嘛
Ant-man 因為有新鮮感,Black Widow 好似冇囉喎,當特工片拍,又同紅雀撞橋,唔期待
小學睇佢做近蛛者殺正到 bra都唔戴
RDJ得5000萬咁少?
好似話IW去到差唔多成億
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞