施嘉莉破紀錄片酬拍《黑寡婦》迪士尼預計票房將超越《神奇女俠》

250 回覆
192 Like 49 Dislike
事實我唔會唔認喎

佢係商業問題,同時亦係公平問題;你覺得賺錢重要,就會支持商業角度解決;你覺得公平重要,就會希望同公平角度解決

點解我唔答av
1. 明顯Off topic 女性喺av係絕對有先天性優勢,同電影係兩回事
2. 我又冇研究過av公司同女男優咩關係
3. 我唔係為咗defend女權or拗贏任何人,我係見到有on9嘅言論先會回覆,我亦歡迎你用事實去說服我
On9,做生意同你講公平
咁我窮撚家社出身,家人無錢資助我,學歷都無二世祖咁好架啦,咁如果我同外國名校二世祖見同一份工輸左又係唔公平,但唔考慮下我屌
咩都幫你考慮不如共產主義人人都一樣呀笨
你又知女性有先天優勢?唔可以怕男人擔正的av架,得女人拍av先有優勢架,你憑咩咁講,你係唔係唔公平
老老豆豆 依加咁老先黎開個人戲 你話前幾年拍就話姐 依加鬼妹都變鬼婆啦
做咩你唔應我
"一定要用rdj 比?
你唔睇下美隊 雷神 個d幾多"

同埋人地講緊號召力
你覺得star wars 個號召力 係因為個女主角 定star wars個名?

唔好乜9都講到女權主義啦

好似神奇女俠咁,真係由女人帶到個票房出黎,令到人覺得女英雄有得做
今次施嘉莉咪高左片酬囉

當你持續證明到你有號召力 有票房 咪自然會身價上升

咁易一步登天 要睇齊咩
我點應你?你覺得Scarlett Jahanson片酬係俾高佢喎 即係你覺得女性低人工係fair pay喎

認真答,你用女演員最高人工同男演員普遍人工(中高?偏高?唔su)比覺得分別唔大,已經間接證明咗問題存在,完
屌 認乜撚野真啫
好似你認真答就等於真理咁
一句到尾 殺頭生意有人做 蝕本生意無人做
電影公司唔撚肯俾高價就即係佢地唔撚值囉
另一方面就係班女自己都接受呢口價 唔撚係fair pay係乜野?係咪依家邊個無合約精神先?
你不如答我啦,點解四仔係女演員平均人工高呀?

真係愈來愈分唔清的女權撚同豬閪有乜分別
照你咁講,周潤發俾人逼食屎都係fair啦

你哋成日話市價、電影公司、觀眾,根本就係倒果為因
第一部電影面世時,女性主義第一波論述都未有,早期電影根本就係男性主導,齋拍男性片,觀眾口味係咁培養出嚟,你哋就奉為真理

你哋覺得男性片好睇過女性片,係因為你哋只會記得好睇嘅片,大多數嘅平庸片係會俾人遺忘,女性片不受重視數量較少,比例上好片亦會少

事實上根本就係而家拍一兩部女性做賣點嘅戲就已經大收,已經講明時代係變緊,電影公司都知食哂兩性市場先係正路,唔會再走大男人主義

根本男演員先天上係冇優勢(可能真係有,等人抛磚),只係靠先入為主先收多女人幾倍錢,咁叫fair?

而家慢慢終於有啲女演員(唔靠攞奧斯卡)追返少少,就已經有人話「高」添啦

香港係女人大哂,男性低賤,唔等如Hollywood性別好平等,女演員係fair play 唔好反女權反上腦
你自己都認左係市場係咁,所以電影公司先決定俾男多啦,咁己經唔係公平問題,係商業問題啦

Av夠係女收入高過男,咁係唔係又唔fair呀
事實我唔會唔認喎

佢係商業問題,同時亦係公平問題;你覺得賺錢重要,就會支持商業角度解決;你覺得公平重要,就會希望同公平角度解決

點解我唔答av
1. 明顯Off topic 女性喺av係絕對有先天性優勢,同電影係兩回事
2. 我又冇研究過av公司同女男優咩關係
3. 我唔係為咗defend女權or拗贏任何人,我係見到有on9嘅言論先會回覆,我亦歡迎你用事實去說服我

1. av 不嬲有女性市場, 但係av男優嘅價都仲係低av女優好多
2. 你口講公平公平, 但係你用咗咩準則決定男女酬金均先, 你只係單純話以票房嚟得出女性應該完全同男性薪金水平一樣嘅結論. 一套戲之所以收得, 睇嘅必然唔只係睇個演員, 單論演員薪酬嘅決定條件之前都講得好清楚
2. 之前啲人並冇話反女權, 係你硬以反女權之名話人言論戇鳩, 咁我而家真係唔知邊邊戇鳩喇

BTW, 支持男女平等
上面個女權撚做乜鳩
不如調轉講
如果一個女演員名氣高過男,但人工一樣你都覺得唔公平啦
但調轉,男高過女而要因為公平變一樣,咁唔係先係唔公平咩
佢講緊咩呀到底
其實係佢自己講人工唔夠男演員高咩
明明自己defend女優有先天優勢
但男女明星就無,玩晒啦
一堆bullshit
依幾十年一直有唔少女性主角既電影啦,除非你講到二三十年代咁遠啦
話你聽,男性演員的確係有優勢
就係襟老
你睇返最高人工既男演員,大部份都過40歲,佢地既人工同地位就係用幾十年時間累積返黎
反而最高薪女演員大部分都係二三十歲
市場就係鍾意睇阿叔,唔鍾意睇阿嬸
調轉講,你出同tom cruise一樣既人工比emma stone,我諗大部分人反而覺得唔合理
奧斯卡影帝得差差不多全部都要30以上先拎到,大多都要過40
影后就好多二十幾就拎到
呢度又唔見佢話有問題
點解女就可以後生d拎到?
鷹眼,隊長片酬比佢低又唔見你講。
想鷹眼做主角多啲
屌你老母圖都冇張
係 鷹眼好睇好多
黑寡婦同普通特工有咩分別
條女啲戲都唔收得,迪士尼係咪傻咗
女權就黎同弱智掛上=號
我祖先以色列人漢化左
我地家族血統的確係好襟老
我姑姐50幾歲仲係30歲咁既樣
叔叔40歲尾都仲係30歲
凍齡咁
你第一句已經有問題啦女權傻鳩
到底你有冇睇過marvel
你知唔知iron man同black widow角色既重要性差幾遠
如果你話iron man同black widow兩套獨立片係一樣片酬就真係女權惡曬
睇av女特務好過
你個名 ,唔信你識凍齡都唔得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞