[月經]自貼信用卡

583 回覆
19 Like 614 Dislike
依家邊個9唔撚搭8
張premier卡係跟你hsbc premier戶口
渣打priority vi/中銀理財vi果d都係咁
呢d高grade戶口要你keep住最少放一球喺戶口
當你資產低過一球而你又想keep住個service就會每月/每季收你charge
唔想比就downgrade落普通戶口

你放一球入去申請無人話唔得
不過申請完攞返走舊錢銀行咪charge你咁解
咁簡單 根本係得你唔明
樓主都幾小學雞⋯

中銀理財垃圾到無論。你話唔駛排隊?未玩啦,之前兌外幣,條隊仲長過普通隊,Counter又開得少。

排隊嗰班全部大陸大媽,慢到死!啲職員又好似唔優做,慢慢黎!

經過呢次,即刻Cut左佢,將所有錢Transfer去匯豐!

同埋10萬信用額真係好少好少⋯⋯⋯呢啲事都講得出⋯真係好柒⋯⋯
你講排隊匯豐咪一鳩樣
唔想排就用細行
我個人覺得8比7更難有。
大貓紫卡真係好易有,TRB計好多野

反而citi Prestige批卡幾緊,就算過佢annual income都唔一定批咁。
但600K 年薪都不難。
Citi prestige >Hsbc premier
資產100萬易過年薪600k
呢張計返好似簽本地回1%
但以我理解佢唔係單計碌卡
存款/mortgage/保險果d都計分
%黎計唔多 但儲得快同唔洗一定要碌得多
因為用鄭秀文卡,都一樣可以按個人資產按%換am
換左am之後,張PBVI就只有3倍積分
窮撚用緊呢張 有冇人用緊 唔知有咩特別優惠

其實用咩卡 Limit 有幾多都冇所謂,
你一個月淨係Look得幾千蚊,
甚至萬零蚊有鬼用咩
中銀邊張好用?
樓主假膠定真心?定係圍頭仔?
即係佢個360獎賞係跟PB accr唔係跟張VI?跟其他卡都得?
如果係咁跟simply cash咪好和味 雖然唔知得唔得
狗也不屌

360積分有期限
我用鄭秀文 / 周柏豪卡好過
即係佢個360獎賞係跟PB accr唔係跟張VI?跟其他卡都得?

跟ac 同張信用卡無半點關係 我無開張vi 但有個銀行ac係到
每個月按我存款去比d am我 每10萬蚊有35am (可以簡積分 但我簡左am)
老實講 諗唔到有乜鳩用
咁如果佢咁少分又唔抵用既
我啱啱丟左廿萬過渣打開premium理財食迎新 仲諗緊好唔好丟曬過去申請priority (本身用中銀理財)
睇黎開銀行premium acct都係hsbc多優惠d
狗也不屌

360積分有期限

跟ac 同張信用卡無半點關係 我無開張vi 但有個銀行ac係到
每個月按我存款去比d am我 每10萬蚊有35am (可以簡積分 但我簡左am)
老實講 諗唔到有乜鳩用
我啱啱丟左廿萬過渣打開premium理財食迎新 仲諗緊好唔好丟曬過去申請priority (本身用中銀理財)

曬氣 個少少am
100萬開個戶口 好多錢就一定唔算 但應該唔需要貪個每10萬35am 渣打正垃圾
狗也不屌

360積分有期限

老實講 諗唔到有乜鳩用

曬氣 個少少am
100萬開個戶口 好多錢就一定唔算 但應該唔需要貪個每10萬35am 渣打正垃圾

張vi都係垃圾 唔洗諗
本地1蚊2分 海外1蚊3分 保費1蚊1分
28500分先換100蚊
我開都嫌佢阻‘’訂‘’
只可以跟PBVI 或 AM 呢兩張卡,2選1
就算唔PB, 佢Premium Programme都可以按資產%換360 point 或 AM
但就咁睇渣打戶口d優惠對比其他銀行都唔特別好
simply cash / AM回贈對比HSBC VS都係差少少
其實你岩,citi prestige少人有好多,但如果排優愈感/權力, hsbc premier banking個service係世界級,加上已經係匯豐最頂級既卡,呢度俾少少面佢啦
citi prestige 少人有好多我覺得只係因為根本少人用citibank ..
咁citi係無大貓咁popular,而且要收$2500年費無得豁免都會趕客。

但佢同事又真係難批啲。有個frd開埋citigold都唔批卡畀佢,唔知咩原因。
即係除左AE 黑咭,同細頭白金,HSBC Premier 最勁啦。 rite?
你勁既意思係? 優越感?權力? 定罕有度?

優惠既話我覺得渣打Asia Miles卡最勁
即係除左AE 黑咭,同細頭白金,HSBC Premier 最勁啦。 rite?
你勁既意思係? 優越感?權力? 定罕有度?

優惠既話我覺得渣打Asia Miles卡最勁

權力係咩玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞