[月經]自貼信用卡

583 回覆
19 Like 614 Dislike
三張應該都係公廁卡
中間嗰張最常用又多優惠,最正係星期四五睇戲買一送一

平民卡only

咁我呢張係咩卡黎?
同上面果d有咩分別? 真心唔知
SC simply cash 個張卡申唔申請得過?
得commonwealth 入面冇咩錢都platinum debit
我*
就串尻你兩個
香港只一港大

唔係最有錢,不過有最實用既 hsbc vs, 其他嘢簽sc cashback, 無敵
以前係有白金/金master,但已經停止新申請一斷時間
唔用股票,citi 定渣打好用?
呢張係以前申請落先有,而家已經申請唔到
VS基本底分已經有3分,配合最紅優惠可以去到每消費$250就儲到9分,除此以外其他卡都係1分底分,最高都係儲到6分每$250,但係要上網或者打電話登記左最紅優惠先,登記返最常用哪消費範疇(例如多數食野簽卡嘅就揀賞滋味)。另外VS有年費,要一年打電話去卡中心或者落分行豁免一次,但係premier就終身免年費,除非你downgrade ac去advance 咁就會取消你張卡
中銀出名除左佢張 i-card, 其他卡都係超級垃圾.

只有 HSBC Visa Signature Card 先係卡中之皇( 平均黎講 )

Hsbc visa signature有乜特別?

我daddy開畀我嘅附屬卡,
佢話我任碌都得,唔知係咪勁卡
冇留意呢啲嘢~
約炮ok?
肥絲喎 諗清楚喇??

呢張有乜特別?老實講,好多card唔識分
Visa signature 有咩好呀
其實無乜好 最難申請果張HSBC都唔算好高要求 做唔到身份象徵 又唔覺有好多餐廳做Visa Signature優惠 不過比起其他卡cash doller回贈多少少咁

HSBC Visa Signature
年薪和資產要求:$48萬年薪或$600,000資產
除咗基本的「獎賞錢」之外,6 個指定簽賬類別都可享額外3X「獎賞錢」,即等同所有簽賬都享有 1.6%現金回贈

我hsbc戶口得萬幾balance,長期(講緊2、3年)無transaction record,佢都自動批visa signature俾我
見到都卡就反胃
常用既兩三張乜都夠,其他出國用不會常帶
我兩間都係出糧戶口,citi好小小,不過真係好小。
呢張算係比較靚少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞