[月經]自貼信用卡

583 回覆
19 Like 614 Dislike
師兄有個問題想再問,佢張金卡係咪廢好多?見佢年費低過cx果張 點入門
premier同signature有咩分別
點解會有燈嘅? 我個張冇嘅⋯⋯
同樓豬一樣用緊白金卡
好想要 得國泰張垃圾卡 呢張難唔難入門
呢張同你上面問個張唔同class

呢張係plat charge,啱啱開放申請無耐,年薪要求約1m,年費要$7800.

上面張係plat credit card,要求同CX elite一樣
冇嘢了

charge 官方寫要2.5m 資產 但聽聞 開放左之後 1m就可以
HSBC premier : 要有premier 戶口,戶口要有一百萬。
visa signature : 四十八萬年薪or六十萬資產。

就咁睇就premier高級啲,不過visa signature優惠多啲
認真我媽係中銀理財客
中銀開張信用卡比佢都唔要
好似係要俾錢嗰下先會著一著,paywave 都會著架

World vs metal World Elite
收膠啦
得hsbc vs同銀聯雙幣

張卡冇paywave同quick pass ga wo
有燈果張要另外申請
但要係新客開卡先有
已經有舊卡既無得request有燈版
我之前做收銀幫人碌過一張卡 唔係普通膠卡 好'聚'手 攞上手似係金屬 有冇人可以話我知金屬卡係咪好把炮 我已經唔記得張卡係master定visa
戶口唔夠一球會收charge

想知呢張係咪公廁
呢張手感好正 揸過張藍色上手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞