[月經]自貼信用卡

583 回覆
19 Like 614 Dislike
HSBC premier : 要有premier 戶口,戶口要有一百萬。
visa signature : 四十八萬年薪or六十萬資產。

就咁睇就premier高級啲,不過visa signature優惠多啲
冇入息証明 但就咁放100萬入去就申請得?

有冇話要擺幾耐?
戶口唔夠一球會收charge
你好撚9唔搭8下喎

我話放100萬入去係咪就申請得

你就話戶口唔夠一球會收charge

巴打都係唔好申請啦 d理解能力咁樣
一唔夠100萬咪收你錢囉(原則上)
好短時間解釋話d錢郁黎做緊其他野 例如買貨 都得既
咁呢樣真係點解釋
呢張算係比較靚少少
好想開個N26戶口香港好係冇辦法開到 ?
香港開黎有咩用?

RBC好似靚少少
我淨係見到呢一張係白金卡,其他咩都唔知
如果你張信用卡係要人哋查過先知有幾勁嘅話,咁你攞出嚟想showoff都showoff唔到啦,d sales只會以為係普通白金卡
唔錯
外國銀行好多卡真係好似長輩圖咁撚樣 都唔知請乜嘢人做設計
咁呢樣真係點解釋
呢張算係比較靚少少
好想開個N26戶口香港好係冇辦法開到 ?
香港開黎有咩用?

RBC好似靚少少
唔錯
外國銀行好多卡真係好似長輩圖咁撚樣 都唔知請乜嘢人做設計

Bank of America 果張柒到唔想拎出黎用
樓主張卡royal級?
本來想開多個銀行戶口 但望到都唔想申請
呢D咁既白痴都係摺埋把啦

儲里數
1M 唔係全部CASH, 我都冇1M cash, 基本上好少人會渣住1M cash係手

1M係relationship balance, 姐係你D現金呀, 外匯呀, 定期, 股票, MPF等等係匯豐既資產, total有1M就ok

其實hsbc premier都開始公廁, 1M資產係香港其實好多人都有, 再下面D白金卡搵皮幾兩皮野已經出到一張, 白金已經完全冇優越感

個人認為以優越感/權力排香港申請到既credit card:

1. Citi黑卡 (Ultima) - 只限邀請, 全香港應該唔過一千人有
2. AE 黑卡 (Centurion) - 只限邀請, 全香港應該唔過一千人有, 但呢排AE好似9開俾人
3. 恆生馬會卡 - 只限馬會會員 (唔係講緊馬會戶口, 係真係會員, 姐係私家車前面可以掛章果隻, basic會籍入場費十幾萬)
4. AE 半島卡 - 只限邀請
5. 恆生黑卡 - 只限邀請
6. AE真。白金卡 (唔係濕9 CX白金) - 年薪一百萬
7. HSBC Premier - 總資產一百萬
8. Citi Prestige - 年薪60萬

想排十張都排唔到, 呢幾張算係比較少人有
講多少少 - 黑卡除左型之外, 每個卡主都有一個lifestyle manager跟身, Citi同恆生黑卡都有。

點解會排Citi Ultima仲高過AE Centurion...因為佢入場門檻真係高過AE黑卡。
首先你要係Citi Private既會員, 姐係Citi既私人銀行, 再加保底1M美金流動資產, 仲要佢真係限死得1000人有。

AE黑卡據我所知, 你每月用AE卡消費多過廿萬就有invitation。

AE半島卡 - 半島熟客先有

恆生黑卡 - 1M美金流動資產
唔係,呢張除左去銀行排快隊同有電話專線同白金無分別
仲要keep廿萬係戶口,少過又要收charge
巴打第4 張AE 半島係金咭or 白金?
痴鳩線.. 用父幹白金咭仲得果10萬 credit 仲上嚟嗮
唔係自己努力得嚟都好意思咁大聲
白金
靚卡
我有呢張,但唔批我信用卡
狗也不屌

360積分有期限
我用鄭秀文 / 周柏豪卡好過
其實點解2018年都仲有小朋友覺得Credit card 可以威威?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞