[月經]自貼信用卡

583 回覆
19 Like 614 Dislike
係啊!!支避雷針,都幾過癮
有係hsbc做mortgage都好似有
張卡跟戶口稼,做mortgage可能佢比個優惠你upgrade premier之後比埋張卡你姐

利申:做緊HSBC
原來係咁
巴打 成日見個visa platinum做promo 又咩最紅優惠 我想問下premier張Mastercard 都有呢啲優惠

想一張走天下,唔想煩咁多
VS基本底分已經有3分,配合最紅優惠可以去到每消費$250就儲到9分,除此以外其他卡都係1分底分,最高都係儲到6分每$250,但係要上網或者打電話登記左最紅優惠先,登記返最常用哪消費範疇(例如多數食野簽卡嘅就揀賞滋味)。另外VS有年費,要一年打電話去卡中心或者落分行豁免一次,但係premier就終身免年費,除非你downgrade ac去advance 咁就會取消你張卡

vs基本係1分
downgrade 銀行ac 唔會取消張vs
咪再衝出嚟柒喇
有 但係而家新申請果啲變晒platinum 唔係咁既色 係銀銀地色
得 VISA signature
Btw, Citi 張cash信用卡有1%回
好似幾正
有冇人用緊?
中銀就咩等級都喺垃圾,每個級別同其他銀行對比都係垃圾
ho qq

得十零廿萬信貸比人笑
中銀理財都要攞出嚟曬
樓主想有人崇拜你果100萬就去5p啦屌

呢張我個時未夠18歲都申請得
簡直係中學雞福音
用緊,無乜著 so
係渣打做mortgage佢自動出呢張俾我
廢卡一張
有係hsbc做mortgage都好似有
張卡跟戶口稼,做mortgage可能佢比個優惠你upgrade premier之後比埋張卡你姐

利申:做緊HSBC
原來係咁
巴打 成日見個visa platinum做promo 又咩最紅優惠 我想問下premier張Mastercard 都有呢啲優惠

想一張走天下,唔想煩咁多
VS基本底分已經有3分,配合最紅優惠可以去到每消費$250就儲到9分,除此以外其他卡都係1分底分,最高都係儲到6分每$250,但係要上網或者打電話登記左最紅優惠先,登記返最常用哪消費範疇(例如多數食野簽卡嘅就揀賞滋味)。另外VS有年費,要一年打電話去卡中心或者落分行豁免一次,但係premier就終身免年費,除非你downgrade ac去advance 咁就會取消你張卡

講錯哂 咪出黎柒啦
vs係每消費250有4分 加埋最紅白主個5倍就9分 批卡睇你年薪有冇48萬或者60萬資產 所有客戶首兩年免年費 第三年要打上去waive
叫做有priority pass

本地$7.5 海外$5換1 am

不過不失咁啦

平民卡嚟講DBS black 本地$6海外$4儲 am算最抵玩
好撚多有錢人
BEA flyer $5 wor,點會係DBS.

其他計埋promotion仲抵啲。
SCB張VI堅無用,PB而家好多卡都有,我最多都係去Starbuck upgrade野飲
我都有呢張,未夠18歲上網買嘢訂機票靠晒佢

Btw呢張debit card黎
其實邊張先係HSBC 最勁? Premier 定Signature 定Infinite?
Starbucks呢個真係叫做最有用
所以真係無咩好曬 就算啲咩premier, prefered banking果啲 銀行都會無啦啦upgrade或者比一年試用期
個撚個都係啲乜鳩Platinum卡黑卡,不如睇返下啲一般卡

好撚勁喎 仆街死啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞