Switch Nintendo Labo真係屈咗機

685 回覆
494 Like 41 Dislike
冇得自己寫app,不了
以後有啲新game真係可能game加紙皮咁sell...
現成controller最大問題係, 你打完釣魚keyboard賽車Game之後, 會有一堆買咗成千銀嘅膠controller阻掟
labo用紙皮砌, 一來平二來拆返收埋都容易三來可以簡單回收
yes....拎出街 帶比d fd j都易d
我覺得key走個機械人就會好好笑
要觀望吓,咁睇唔出有啲乜可以自定義
就咁睇砌完都幾難拆番開
老任自己賺完咪諗下開唔開放比你寫囉
玩到TIME CRISIS依類真係好正, 機舖玩覺得好貴, 因為好快死
揾到張清啲
應該有得俾你set下input/condition/action嗰啲
卡榫位預咗易玩完, 但好過無啦
本質係12 SWITCH既加強版, 但你又唔可以唔佩服老任敢同你咁樣玩
之前睇過有人講過,大意就係:
"老任就係敢用自己既創意/ 玩法/ 產品去同玩家賭"
12 SWITCH其實好失敗
唔投入冇氣氛玩唔到, 好ODD

今次大改進
又唔係
今次你唔投入依然係好ODD
所以佢話FOR有童真既人
雖然有實物都係會易投入D
其實歐美大把家庭鍾意拎紙皮黎同小朋友砌野玩
但香港真係會失敗
香港本身任天堂有原罪,佢做乜都會失敗
我估佢既意思係好似寫手機app咁係switch平台自己寫隻game app出黎for d 紙板配件?
人地地方大D
香港砌完大大舊野要搵位放都唔易
同埋講真,12 switch都有人話失敗,呢隻game都係類似既野黎啫 係咪多左砌野既元素就會好玩左好多
利申: 我唔覺12switch有幾失敗,多人玩簡簡單單幾好
依加條片暫時有8k like同 1k dislike
其實Dislike個比例都算高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞