[香港<>北京]國泰: $2,704、高鐵: $2,614

257 回覆
997 Like 9 Dislike
笑撚死,仲話高鐵係起黎方便人,一地兩檢無問題
冇人會專登坐車去果度坐高鐵,我咁樣坐得車去坐高鐵,點解我響附近搵架過境巴士坐,要晒時間轉來轉去,去得遠點解唔坐飛機,點快都快唔過飛機,根本大陸目的係乜暫時冇人知,但肯定唔係方便市民
嘩....唔撚係呀嘛, 搭鐵路都要二千幾蚊 ???
咁我真係搭飛機好過...... 而且中國制鐵路 都唔知幾時會出軌大佬....

以為幾舊水就搭到
根本就係逼香港硬食
高鐵去北京包唔包野食? 冇又要收你錢。
因鐵
其實到時自然會有人坐,坐鐵路通常沿路線玩,飛機好難做到
你試過地面食兩餐飯 就知道咩叫ATC
坐九粒鐘唔知做乜,又唔係有床訓,唔明邊個會撘。
有機會會試下呢種體驗,只限一次

但高鐵其實軍人優先,之前啲人話俾軍人用宜家先知點解
鐵路方便運坦克姐
快咁撚多
Hold到架機冇油都快過佢到啦
得sheldon先會搭
機票遲下應該會再平啲

搭高鐵簡直on9中既on9
香港上海飛機來回勁delay, 去到蒲東check in送coupon比我已經知仆硬街。
不過點delay都好,坐高鐵7/8個鐘好惡頂,完全無得瞓,坐普通座嘈到嘔,旁邊嘅人又出出入入,坐頭等又要一個double. 點計都係寧願機場delay再用連登仔睇唔起嘅信用卡入plaza premium lounge坐到部飛機起飛
真相
淨係識搞小市民
ON9先搭
飛10 次delay5 次都算執身彩 ... 高鐵硬食9 個鐘, 我都喺飛算啦~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞