[香港<>北京]國泰: $2,704、高鐵: $2,614

257 回覆
997 Like 9 Dislike
搭飛機仲有得睇國泰港龍黑絲空姐
搭石高鐵要睇強國服務員
真心唔係話鐘意搭高鐵
不過你都要上到機先享受到你講既benefit
古語有云
係上海出發 一日未降落都唔好當自己上到飛機
你以為高鐵係起比你地用架咩
起左之後 一批批新移民運入黎
一批批貪污物資運入黎
仲要一批批黑心食品、貨品運入黎
聽過最撚好笑嘅廢老解釋係話成世人未坐過飛機
信唔過一有咩東瓜豆腐就冇命 死都要貼住塊地
但又唔諗下強國野會爆炸
所以我下面都有講
高鐵唯一可能可取既係如果你假期去又冇提早BOOK定就會有優勢既
但實際上除左假期外,今日都可以用最低價錢買到聽日機票一D都唔奇
國泰你冇位姐,仲有其他公司嘛

你真係講到好易爆咁
唔係當運兵車咩
高鐵要吸引人搭
諗黎諗去都只有學日本咁出pass
不過以中國人特性,一出既話肯肯定冇位座兼入閘口嚴重混亂
廢佬上到大陸會唔會叫人讓座
高鐵都一樣要入境、要換飛,依度加加埋埋都要一個鐘
你坐飛機,老老實實平時既日子早一個鐘去到已經得啦
我住新界坐巴士去機場都只係用1個鐘,更唔好講如果同樣係用西九龍做起點

就算你去廈門咁近,坐高鐵都唔係快好多架咋
係 因為係事實
因為係上海出發 你會發現你即使有機票都上唔到機
呢啲城市派diamond membership好似派飯咁
一行埋去就可以攞咗你個位

你有機票都要慢慢等
好既咪搵第二間航空盡快比你上機
到時一定國家指令cut航班
最搞笑既例子係班廢中廢老咁鍾意講近有優勢
近到廣州東呢? 大把方法快過平過坐高鐵

佢地永遠都唔會提去廣州東好耐
只會提去廣州南好方便因為廣州南好多車去其他城市
然後當你講去其他城市不如坐飛機仲快仲平
佢地就會無視你架啦
坐到屎忽痛都未到,岩晒班撐高鐵班廢中廢老
講又講過 屌又屌過 班五毛都係會繼續吹奏
到時東張西望就會拎D科幻既理由硬銷高鐵
五毛點駁
下 收人二千幾 我搭飛機唔好
仲以為幾百蚊
每程車香港分到幾錢
九個鐘
加多兩三個鐘已經飛撚左去北美西岸啦
我最唔想講嘅都講埋, 用戰機炸香港會唔會快d呢
根本條高鐵係俾某個中共前領導人利用咗
陣味一定好臭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞