沈陣營第八十期 - 狗年恒指有jer難射

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
我都買貴了, 帳面暫時蝕緊, 不過師父宅心仁厚一定會俾返我們的
ig?
1個鐘都無已經5百億成交
大膽.jpg 師父唔會死,佢死咗沈門仆得街,大吉利是呀

師父長命百歲,跑show跑到99歲
什麼陰陽燭, 在師父面前都要企埋一邊
175 輕左機?
點解隻817成交額咁高
我唔係話師父會死, 只係話佢無論代價幾大都好, 佢都堅持自己。

我真係好欣賞佢傲視世人,堅持自己既性格,
完全唔似個D牛鬼蛇神永遠都話自己中中中, 中風佢地就有份
師傅
師傅
點解爺西個市會咁撚西, 好地地升唔得0既, 係要碌返落去, 係咪抵被人反中國吖
諗起以前一套戲係講戰國
織田信長死之前話,
如果我相信既係錯, 就算要死, 我都寧願一錯到底
我睇個時覺得佢好型, 師父係另外一個令我有呢種感覺,

師父, 你真係好型
大膽.jpg 師父唔會死,佢死咗沈門仆得街,大吉利是呀

師父長命百歲,跑show跑到99歲
我唔係話師父會死, 只係話佢無論代價幾大都好, 佢都堅持自己。

我真係好欣賞佢傲視世人,堅持自己既性格,
完全唔似個D牛鬼蛇神永遠都話自己中中中, 中風佢地就有份

師父: 屌,唔係我要堅持呀,係果五萬億美金從來無放棄過狙擊我呀
信我,頭先嗰下升係引牛
打左大佬未?
筆者有一位朋友,在一間專幫香港富豪投資及管理海外房地產的平台工作,這平台的老闆現在已經70幾歲,他是其中一位幾十年前代表這些富豪和特朗普談判投資其美國紐約房地產項目的人。
根據朋友解說,這位老闆在1997年房地產未大瀉之前,已經把所有投資賣清,當市場大跌之後,他其實已經賺夠並想退休,但因應其中一位城中富豪的邀請才「再玩一轉」。
大家要明白,城中富豪本身都是聰明極點,運氣極佳的人,看他們每次大動作的精準時機掌握,已是嘆為觀止。另外每日都會有不少精英豪傑,敲門主動提供精闢賺錢建議,要成功埋身已經是高難度動作,要幾十年都依然服侍得他們貼貼服服,肯定有其特殊技能。
據朋友所說,除了投資組合不斷減持之外,這位老闆現在就連自己自住的住宅都已經賣掉,實行全方位「退市」,筆者不明白之處在於,這位老闆1997年已經夠資格退休,之後又撞正14年大牛市,自己本身都一定起碼是城中中級富豪,為甚麼連自己自住的住宅都賣掉,真的看得這麼淡嗎?
據朋友所說,這老闆覺得全球最大風險在於美國總統特朗普,因為兩人曾經交過手,其言論更具說服力。雖然筆者有個「大淡友」綽號,相比起這位老闆,筆者都依然是一個「好友」,起碼賣淨自己自住的單位。

張一鳴

講cfu?🤔🤔
一個鐘咋 550億
張一鳴笑料嚟,唔係師父,師父冇七十幾歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞