沈陣營第八十期 - 狗年恒指有jer難射

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
認真 mode:
恒指按技術位而家係超買梗(已破中頂),短線有機會牛皮或回調,但大盤依然有力,按加息週期嚟講仲未到頂,大頂位暫時為 38000,有機會再調高。

而家賭業股同內房股都有短期回調睇淡跡象,建議分段吸納 2202, 27, 1128,按其基本因素嚟睇仍然睇好。

另外大行因怕 2601 一月業績較去年差,所以暫時看淡,散戶可趁機吸納或加注 Short Put。目標價為 80 元。

我 IT 狗要同沈大師挑機
師父講咗4萬點,挑乜嘢機?
道指30000,恆指40000
恆指20000點,大戶傾巢入市;沈大師說是尾水。
恆指22000點,基金默默掃貨;沈大師認為純粹挾倉。
恆指24000點,大陸遊資湧港,沈大師說是最後升幅。
恆指26000點,散戶開始留意;沈大師建議可沽一浸。
恆指28000點,散戶紛紛入市;沈大師說浪頂已到。
恆指32000點,散戶狂歡,沈大師建淡倉,等待真正的熊市到來。
恆指36000點,基金開始撤離,淡友全軍陣亡;沈大師抱怨個市太狂。
恆指40000點,大戶停止活動;沈大師終於說:『老天!恆指開始牛市了!』
其實我覺得沈大師唔係咁廢,因為我派師父同大師係同門,但唔知點解大師係要出嚟講假野
突發

發現CFU 有睇弟子Post

20180112 錢錢錢
57:00-57:30

CFU:出面果d人講到我比人炒呀,之類 。
小兵:好似又真係聽過
CFU:我都睇過
師父
痴撚線
今個月攻唔攻得入三幻二大佬
都話肥佬有mon有account,佢連我哋加密報倉都睇到
你邊位師父呀,我師傅做野駛你教?
你邊度架
你老母對波就係假野 黎沈門踩場
我相信CFU 係呢個post有留言過

求子弟搵出CFU Account 直接溝通
突發

發現CFU 有睇弟子Post

20180112 錢錢錢
57:00-57:30

CFU:出面果d人講到我比人炒呀,之類 。
小兵:好似又真係聽過
CFU:我都睇過
都話肥佬有mon有account,佢連我哋加密報倉都睇到

我哋幾時有講過師父俾人炒
冇人識喎
我都唔覺,淨係知加密倉俾師傅沈曬
放肆!無知鼠輩膽敢話師父講假野,仲妄稱為師父同門,信唔信師父祝你地全家長命百歲
肥佬咁古惑唔會出聲架
大師真係笑死
佢唔介意比你地笑

數緊錢先係然家
師傅別樹一格 自成一派 尤如財經界嘅一口清泉...
何來同門
起到底全香港人都可以跟足CFU 買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞