沈陣營第八十期 - 狗年恒指有jer難射

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
做乜鬼個個咁有心情寫潮文?

上香先 \|/
咁早
我仲未瞓
上香先\|/
\|/ 非交易日都強左人上香,沈門真係愈來愈強大
早睡早起,虔誠上香,錢就會繼續嚟
師父無細group
全天候做show俾世人睇
成績有目共睹

師父太勤力,為咗救得一個得一個
好擔心師父休息唔夠
日日跑咁多場
\|/
沈門個個大文豪
\|/ 非交易日都強左人上香,沈門真係愈來愈強大
師父無細group
全天候做show俾世人睇
成績有目共睹

師父有教無類 向大氣電波講哂所有策略出黎,光明正大。
d鼠竊狗偷既鼠輩完全比唔上。
師父
沈門
\|/
幾日前,我3309分配日上香,結果派兩手野比我

沈大師神秘力量
我每次睇完一篇實戰理論之後,
都會同我女朋友講分手。
因為我知道,佢已經唔再明白我。
佢唔知道我喺沈門所經歷過嘅有幾多。

佢問我買乜?
我真係唔撚想答佢。
超智能?北泰?惠陶?聯想?
真係膚淺。
究竟我仲可唔可以繼續忍受自己嘅伴侶,將聯想呢啲垃圾股放入自己個倉?

每篇實戰理論,都經過紅紅烈火,百度高溫。
都經過師父千錘百煉,
係經過三億年漫長嘅時間考驗。

每一篇實戰理論,都有師父眾人皆醉我獨醒嘅智慧,同埋師父拯救蒼生出苦海嘅情操。

黃國英嘅對沖國度,究竟有啲乜?
根本就好似啲白痴港女咁,一無所知,戇鳩鳩,生勾勾。

我恨我嘅人生,唔可以好似沈門咁,
搵到咁多好嘅師兄弟,
樣子大師兄、樓王、二師兄、會計佬、朱子兄、七兄、量子呂布、G子兄、猩猩醫生、健身佬 ....位位都買師父對家賺大錢,亦搵唔到咁多知音人。

有時侯,我自己一個坐喺 ritz carlton 參透實戰理論,
我覺得自己係孤獨,
我覺得呢個世界,係無人明白我。

我叫左枝 82年嘅 Lafite,
我望住杯入面紅色既紅酒,
我望唔透,
我望唔清究竟師父幾時先肯投降,唔再睇淡。 
師父越睇淡,個市越快升到三萬二點,我好迷茫。

我離開 ritz carlton,俾錢嘅時侯,
發覺有個靚女參透緊實戰理論。

我望住佢,佢望住我。
我好撚滾動,
原來呢個世界,竟然有咁撚多沈門弟子。

個靚女同我講:萬里長城長又長 ...
我無理到佢,走出 ritz carlton,點起碌雪茄,
頭都冇回,就上左我架加長版幻影勞斯萊斯。

司機問我:老細,想去邊?
我答:貝沙灣,返屋企。

或者個靚女會問:點解我要放棄呢一段咁難得嘅姻緣。

我唔知道。
喺呢一刻,我覺得我係一個沈門弟子

連登仔一講完,就有命案發生
又係神秘力量
\|/

沈大師神秘力量

抽撚到咩
\|/

沈大師神秘力量

抽撚到咩

這些機會
\|/

沈大師神秘力量

抽撚到咩

這些機會

仲有3隻星期一放, 希望暗盤價唔錯
\|/

沈大師神秘力量

抽撚到咩

這些機會

我剩係抽左隻希馬,手續費都蝕埋
祝最子師兄好運,師傅與你常在
\|/

沈大師神秘力量

抽撚到咩

這些機會

? 孖展?
現金抽的話下次用股票行0手續費
\|/

沈大師神秘力量

抽撚到咩

這些機會

? 孖展?
現金抽的話下次用股票行0手續費

現金抽,貪方便用中銀 ,之前抽三寶免費今次無得免
有冇師父嘅六合彩冧巴
\|/
夏威夷民眾周六接到當局發出的一段文字短訊,指有導彈來襲,呼籲民眾找地方躲避,一度引發恐慌。當局於大約40分鐘後才作出更正,證實是誤發警報,只是一場虛驚。夏威夷州日裔州長大衛‧井下為此事公開道歉,並承諾改善機制,防止同類事故發生。正在佛州度周末的美國總統特朗普也聽取下屬匯報,知道發生今次事件。

當地民眾於周六早上8時07分接到那段手機文字訊息,內容全用英文大楷寫道:「緊急警報。夏威夷有彈道飛彈來襲威脅。即時找地方躲避。這不是演習。」

電視台和電台也中斷正常廣播,改播出一段錄音講話:「留在室內。如果你在戶外,即時尋找建築物躲避。留在室內遠離窗戶。如果你正在駕車,泊在路旁,找建築物躲避及臥在地上。威脅解除時,我們會宣布。這不是演習。」

消息傳出後,許多民眾都陷入恐慌。CNBC 電視台報道,許多人奔跑找地方躲避。在一間酒店內,工作人員安排大約30名賓客躲進地庫咖啡室,並向他們派水和食物。

18分鐘後,當局發出電郵更正,但卻要在38分鐘後,才發出另一段手機文字短訊,通知公眾第一段訊息是誤發警報。緊急管理部門在更正的訊息中寫道:「夏威夷沒有導彈威脅。」

由於朝鮮半島局勢緊張,北韓去年聲稱成功試射射程可以去到美國的長程洲際導彈,夏威夷重啟空襲警報系統,並於去年12月試驗核子警報,是冷戰結束以來的第一次。

隸屬民主黨的州長大衛‧井下其後接受 CNN 訪問時解釋,事件涉及人為錯誤。緊急管理部門的3名工作人員換班時,有1名工作人員錯誤按鍵,發出了警報。

大衛‧井下表示:「我像夏威夷州內其他民眾一樣,收到警報。這是一宗不幸和令人遺憾的事件。我們會進行調查,改善程序,確保同類事件不會再發生。」美國聯邦通訊委員會也介入調查。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞