[大戰連場]2017-2018 NBA賽季討論區(98)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
Wiggins趨於平庸甚至下滑? 木狼1.47億美元是否值得

上個賽季,Wiggins的場均能貢獻23.6分4籃板和2.8助攻,按照木狼管理層的希望,本賽季Wiggins不能蛻變成他的模板James,也至少能成為一個場均25+的全明星得分手,但是Wiggins真的讓球迷和管理層失望了,本賽季他場均只能貢獻17.4分,幾乎和他新秀賽季持平,而他的整體命中率也下滑了2%,上賽季剛剛有點起色的三分球本賽季再次跌回29.8%。

Wiggins進攻端下滑,在防守和籃板上也依舊沒有起色,他身體素質如此出色,上賽季場均只貢獻4籃板,蓋帽更是只有可憐的0.4次,說明他在防守端非常慵懶,本賽季,Wiggins真實命中率更是跌至生涯新低的50.2%,防守真實正負值,排名80位小前鋒的第77位,這些數據都證明,Wiggins還不是一個值得木狼付出頂薪的球員。

柒碌同狼揀既撞完全部bust曬 笑撚4
下 真係咩 木狼可能係 我76唔係
Fultz未肯定

肯定左啦 肯定bust
你啱,17梯隊最強非波莫屬

梨吾系想用隻豬同禾牙波比牙
邁阿密(熱水)
仲有返生Beasley
諗黎諗去
Celtics,Heat,Pacers,NYK,狼 最驚喜球隊真係好難選
諗落講下Heat算 我最理解唔到點解成績可以咁有驚喜既球隊
紐約真係估佢唔到
搵機會下次整片再講
唔用Hernadogomez (上年有表現同KP又夾)成績仲好左
走左D rose Anthony 黎左個Jack但又同KP好夾可以話搵到第二/N春
仲有返生Beasley

Beasley真係好撚勁
添夏達威Jr 出返黎又唔知點
當年幾想佢成才幫到Wade 唉點知衰take野同態度
佢既天份真係浪費左
Howard都打左十幾年 點解罰球都仲係咁?
第二輪

我湧分分鐘三個正選
我塞大戰76
第二輪

我湧分分鐘三個正選
牙波多票到

佢老豆咁識炒花生
牙波D票數就係佢老豆D票數
第二輪

我湧分分鐘三個正選
牙波多票到

佢老豆咁識炒花生
牙波D票數就係佢老豆D票數

[/quote]
架仔多票過城城
Beal,唉

點睇都勁過細🐢啦
Beal,唉

點睇都勁過細🐢啦

今季細龜明顯勁過beal啦
我第三節勁到
76人5個正選集體正負值為負
牙大帝今日做過D乜嘢
76人5個正選集體正負值為負
牙大帝今日做過D乜嘢

76三節崩 76最大領先過22分 大帝進攻唔太掂無手感 防守好好
落後22分到暫時領先17分
居然已經死左
https://youtu.be/ajtLzVQkFtc
球員同媒體點會投廢鳩
@ShamsCharania
Sources: Miami Heat guard Dion Waiters is expected to undergo season-ending surgery on his injured left ankle. Waiters has received second opinions in Los Angeles to finalize decision, league sources said.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞