[大戰連場]2017-2018 NBA賽季討論區(98)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
agree
Randle 分分鐘有Max
下阿牛會唔會有人MAX啊
卡樂b max左
你話呢
整緊片講波經
暫時諗緊 (苦惱緊)
半季最驚喜球隊 (其一)
Celtics
Miami
Indiana
New York

半季最失望球隊 (其一)
Orlando
Utah
Memphis

巴打們Brain Storm下 好嗎?

最失望雷
咩直呢隊波就算L數 Utah Memphs都係因為傷病先咁廢
雷齊曬腳 陣容好完整 但只係排緊西部第6
夾左冇耐咋

木狼何嘗唔係
木狼係驚喜,我本身expect佢7~8

唔巧再反肥T爸爸啦
上年又仲有冇一堆MAX一地都係啊
認同你對Fultz既睇法
話哂都係狀元 最理想都係盡量令到佢打到Starter 最壞就係打第六人
不過無論佢係邊樣都係 2nd unit有TJ組織 佢安心進攻 同埋 clutch time得Embiid可靠 所以佢最好真係做到Go to Guy 始終Simmons就算之後發展到穩定中投 都未必係Clutch時間出手既頭1,2人選
Mavs 應該會追佢
傷病原因而戰績差真係唔應該列入失望list
因為差係正常架嘛
我又覺得追唔到Allstar不至於成績唔會點進步
除非你覺得Embiid同Simmons上限唔高 但佢地兩個既天花版 暫時睇Towns同Wiggins都無咁高
但的確以Brett Brown既功力 真係有個Allstar好D
I mean 目標唔係依幾季,成績差唔多我接受到
一步一步黎
你指Jazz and Memphis?
其實都係 我當時暫定幾隊失望List真係唔係太選得落手
驚喜List反而好易 係差在邊隊最驚喜
都唔係完全咁講 你睇下Salary Cap下年真係好關鍵
左整右整就係得出下年咁多薪金空間 簽唔到Allstar已經唔太好 如果簽番黎既球員又作用唔大真係哂左D薪金空間又哂心機
認同 只係下年定哂個puzzle 開始建立默契更好姐
今年 各隊 每輪都打七場playoff 出年可能有110m既
final 最好打夠七場
佢地上限高唔係高係睇進步空間啫
如果你當佢地單係第一年第二年既新秀(當然事實都係)
咁佢地係好誇張
問題係佢地"傷"個段時間都唔係完全冇做野而係有唔少適應性既野係一早做埋
所以先咁好表現自然第一年就有貨交
但之後仲有冇進步空間咁大呢
我覺得冇需要太急去追all star
(私心上76人追親都奶野)
手頭上都有一定數量既draft pick兼draft right,
其實都夠彈性
暫時唔期望lakers pick到76手,
反而19 pick對76後續操作黎得更有彈性
有bias掛
以佢條件,總有球隊肯開Max/近Max比佢嘅
咁岩打小球
12M 左右續,有賺
17M 合理
>17M = overpay
其實自從上年market corrects itself 之後
係咪仲有咁多隊亂開大約/max都真係唔sure
Smart d 命中真係
咁樣好難有人開大比佢
至少安爺爺實say no
上季得返4個人仲係到 主要輪換有3 4個都係新仔/打左一兩年
咁都叫預左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞