[大戰連場]2017-2018 NBA賽季討論區(98)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
始終覺得 LA 季尾會賣Kuzma ,比佢打起再賣
PG
鼓佬有驚喜就真
但活塞上年咪又係埋單4成幾
有幾大進步
cp3
講到悶啦大佬日日都講咁濟
PG 應該要湖簽多個巨星先肯,有意向唔代表無要求
點睇Terry Rozier
我估會有隊開大約比佢
無咩大補強之下
完季都差到一成嘅話已經唔野少喇
Magic無期望點會有失望

全世界都知虛火

綠軍就預左

最驚喜:

熱火

活塞

溜馬

Nyk

最失望:

爵士灰熊唔算啦
已經有新KIDD 新KD 新BIRD
仲想點
咁睇你當唔當AB係囉
Russell Westbrook全場23投15中,9罰7中,得到38分10籃板5助攻4抄截,不過雷霆其他人加起來僅56投17中。
今年同上年一樣
都係隊友廢
綠軍點可能係預咗
好明顯係啦
PG同Melo黎迫害阿龜
你個問題可以講好多野 (可能之後再整段片詳講)
但基本上就係 操作空間好大 但係要睇Brett Brown想加咩入黎配隊波
如果今年入到季後賽 下年目標就更加係追求更好既成績
下年有約係身既球員得番Covington,Bayless.Fultz,Simmons, Embiid,Saric,Anderson,Holmes.TJ,Korkmaz,Luwawu
當中幾個核心球員未有續約問題 但留意係要預留空間俾Simmons同Saric後年續約 (暫時係覺得要留Saric既)
以下年計 Salary Cap 係99,093,000 左右(今年既)
下年人工佔左70,593,287
姐係至少有28-29M係Free agent度運用
Draft方面 球隊有3個2nd round picks 可能加多個1st round pick (要睇潮人名次加抽成點) (Fultz trade) 所以預期不必可以係Draft入面補到高天份既年青球員 不過今次有Bolden同KP個同鄉去到Europe打波 下年回收的話 就多個C同PF後備
下年仲有約係身既球員我覺得可以睇下有無機會整走Luwawu Anderson 同Bayless
Bayless唔差但係都佔左8M-9M 睇情況整左到會唔會令到Free agent既薪金空間更大
Luwawu就真係見到佢就火都黎 反正有Korkmaz (好似好D)
但其實Bayless Luwawu Anderson 同Korkmaz都係下年完約/Team Option所以要睇有咩Offer
大不了都係下季之後Free Agent簽人
未得閒Check今年有咩Free Agent 但係我個人覺得基本上係
PG:Simmons (TJ)
SG: Fultz?
SF: Covington
PF:(Sairc)
C: Embiid (Homes)
但之後發展要睇Fultz既定位係咩 但以佢既天份咁平均 真係好難估
Saric 要落Bench
最理想係今個/下個夏天簽隻As/準AS level 空間型4號,Love 個類
然後富向住外線Go to guy 方向發展

簽2,3號位星就會哂左富
unless 佢接受做Manu 角色
但我唔建議
IT upgrade到牙榮

Brown 就知佢進步

Ab同黑毛就轉左Hayward 同tatum

開季點唔預勁左

好啦當你咁趣緻係要由隊長傷左果刻開始計

果場都見到牙達有料到啦

唔預勁左都唔會廢左啦

唔廢=都係東一
冇所謂,目標都唔係依一兩季
佢教湖人應該排緊西岸第十
Smart 同佢都唔會有大約,反而 Randle 有可能
排東一唔算驚訝
無左 Hayward,贏率高過 .75 ,同勇士咁接近就真係估唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞