[大戰連場]2017-2018 NBA賽季討論區(98)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
聯盟28隊幫騎士挑戰宇宙勇

第一輪打燒鵝#,第二輪應該打雷/狼,西決火箭/刺hehe# 咁樣幫騎消耗消湧體能,希望lbj可以笑到最後
打OKC 好D 就算輸都ZIP人
整緊片講波經
暫時諗緊 (苦惱緊)
半季最驚喜球隊 (其一)
Celtics
Miami
Indiana
New York

半季最失望球隊 (其一)
Orlando
Utah
Memphis

巴打們Brain Storm下 好嗎?
火箭都無份
76,狼,湖呢?
打交兄弟呢
仲有咩直幾時希望過除左季初
火箭 唔太覺 本身都勁 主教練體系一向有成績交出黎 Harden多左個人幫下佢控波 有時可以做番SG進攻得分 戰術變化變相多左 有好成績 好出奇?
整緊片講波經
暫時諗緊 (苦惱緊)
Celtics
Miami
Indiana
New York

Orlando
Utah
Memphis

最失望雷
咩直呢隊波就算L數 Utah Memphs都係因為傷病先咁廢
雷齊曬腳 陣容好完整 但只係排緊西部第6
夾左冇耐咋
整緊片講波經
暫時諗緊 (苦惱緊)
Celtics
Miami
Indiana
New York

Orlando
Utah
Memphis

最失望雷
咩直呢隊波就算L數 Utah Memphs都係因為傷病先咁廢
夾左冇耐咋

木狼何嘗唔係
整緊片講波經
暫時諗緊 (苦惱緊)
Celtics
Miami
Indiana
New York

Orlando
Utah
Memphis

最失望雷

開頭我其實睇好雷多過箭
整緊片講波經
暫時諗緊 (苦惱緊)
Celtics
Miami
Indiana
New York

Orlando
Utah
Memphis

最失望雷

開頭我其實睇好雷多過箭

邊個估到登登咁𨶙勁
Celtics
Rockets
Raptors
Wolves
Pacers

Thunder
Grizzles
Lakers
76人 (利申 我係粉絲)
76人(reddit的外國球迷) 好似普遍expect最尾40w左右 家下5成win rate 成績上接近預期
球隊要有好表現既球員 西門,Saric,TJ 都有好表現
講失望係Reddick成日關鍵時候自爆同埋後備表現有D差囉
但大致同預期接近

本身補強左(進攻同名氣) 加上肥Tom既名氣 理應有成績上既進步
結果真係有進步
本身預期肥Tom會用死主力 場場上4x分鐘 結果又真係
預期遲早有傷患 (未知)

得罪講句 本身唔係特別睇好 我個人比較認同Ball既天份
所以失望在?
魔術點會失望
之前年年都11/12攞5-7 pick,今年有機會包尾抽狀元喎
後備力量真係好緊要,有好幾隊最近跌得好勁,同季初差好遠
打交兄弟 隊波有幾場打得唔錯 Close game都拎到W
但係整體成績 合符預期 本身隊中有天份既球員比其他天份隊 (如狼同76人)唔算高上限 所以無咩期望
但的確Kris Dunn係交到貨同至少唔再下下俾人話係水貨 但成隊 真係得番Portis我係覺得有得大進步
同埋本身預要等Lavine出黎得分 點知Dunn,Holdiay等人都交到貨 算係有驚喜 但成績上其實同預期差唔多
木狼係驚喜,我本身expect佢7~8
Magic我本身無期望 但始終頭10場真係好勁 所以先會放入去失望既選項入面
雷就....老老實實 得半季 仲要3個一睇就覺得有球權問題 教練又無咩戰術 3個有2個都未到「大局為重」既年齡同心態 所以本身都係預成績會係頭6 但唔會太好
#PraiseTomThibodeau
唔同 狠新入手係兩個肥Tom舊將 至少點用佢地肥Tom有佢既心得
加上肥Tom出名防守 (其實姐係進攻無咩戰術)
所以佢既做法會 有一個玩法 放哂D球員入去而好少為球員做特別戰術同安排
咁做本身未必係問題 問題係肥Tom個套最理想情況下會有咩成績 大家有眼見
送比你湖
幫Deng重光
活塞係咪都應該入選驚喜隊呢
鼓佬朋友隊咁嘅陣容都勝率過半
如果用RJ換到D更好嘅進攻能手返嚟 我睇好有機會過到第一輪只限對西波龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞